Installation av Keys torsionsstång

medeltunga fordon utrustade med IFS, eller hjulupphängning, där varje hjul montering fungerar självständigt. Denna typ av upphängning installation på lastbilar använder torsionsstänger att hålla hjulenheten från växling framåt och bakåt när du kör över hinder. Det finns många olika återförsäljare som producerar torsion nycklar som antingen kommer nivå eller lyfta fordonet. Saker du behöver
Måttband
Ordet jack
Jack står
Puller Tool Review Ratchet
Hylsnyckelsats
Hammer
Visa fler instruktioner

1

Shift bilen i parken och dra i nödbromsen för att hindra fordonet från att rulla samtidigt uppgradera fjädring.
2

Mät bilens höjd, från botten av fälgen botten av hjulhuset. Ta del av detta nummer för att jämföra den senare med den nya höjden.
3

Placera en domkraft under den främre ramlisten av fordonet och lyft från marken med domkraften. Placera domkraften under bilen och sänka den på dem med ordet jack. De pallbockar ska placeras längs ramen så nära fordonets front som möjligt.
4

Leta torsionsstaven. Det finns två barer, en på förarsidan och en på passagerarsidan. Bifoga en avdragare torsionsstång till torsionsstaven så att avdragaren spets vidrör grop på torsion knappen. Krängningshämmare avdragare är fordons-specifika så se till att avdragaren är rätt typ för installationen.
5

Använd en 9/16-inch uttag för att dra åt torsion tangenten avdragare tills torsionsstångens nyckeln har tillräckligt med utrymme att dras av torsionsstången. Knacka lätt på nyckeln med en hammare om nyckeln inte glider av torsionsstången.
6

Installera den nya torsion nyckeln genom att placera den på plats och skjuta torsionsstången i cut-out av nyckeln. Fäst torsion tangenten avdragare för att den installerade nyckeln och dra fast avdragare så att nyckeln roterar uppåt.
7

in den nya justeringsbulten och nyckelhållaren i ramen nedanför spetsen av torsions-tangenten. Lokalisera urtaget i torsionsstången ramstödet och skjut nyckelhållaren genom utskärningen. Sätt en justerbulten in gängorna på nyckeln målvakt.
8

Dra justerbulten så att minst 1/4-tums av threading är synlig genom ramen. Använd 9/16-inch uttaget att justera bulten.
9

Upprepa steg 4 till 8 på den andra torsionsstaven. Placera domkraft tillbaka under ramen hos fordonet och lyfta fordonet bort av domkraften. Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken med domkraften.
10

Kontrollera höjden på fordonet för att se till att båda sidor är ännu. Båda sidor ska vara lika. Om höjden är annorlunda, använd domkraft för att lyfta bilen och dra åt justeringsskruvarna på torsion nycklar så att mängden tråd som visar på bultarna är samma på båda bultarna. Kontrollera igen höjden efter justering bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89493.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.