Hur man lyfter en 1990 Ford Bronco II

Ford Bronco II var en liten sport utility vehicle gjorda mellan 1984 och 1990. Den var avsedd att konkurrera med Toyota 4Runner som var på toppen av kompakta försäljningslistorna för 80-talet. Den är baserad på Ford Ranger lätta lastbilar, i själva verket är mekaniskt identiska. Lyft en Ford Bronco II kan ge dig mycket bättre off-road förmåga, även om det kommer att resultera i sämre på vägegenskaperna. Lifted stadsjeepar löper också större risk att välta så man måste vara försiktig med snabba svängar. Saker du behöver
Däck järn
Lifting chocker
Lifting bladfjädrar
Bil jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Wrench in
Handdukar

Visa mer instruktioner
1

Kör Ford Bronco II genom en biltvätt att rensa bort underredet av SUV. Om smuts fastna under nya fjädring bitar, kan det leda till tidig rost och korrosion. Park Ford Bronco på din uppfart eller garaget, eller något annat platt stycke trottoar. Dra i nödbromsen och vrid SUV off. Palla upp SUV med en domkraft och sedan glida in pallbockar under SUV ram. Ta bort hjulen från varje hörn med ett däck järn och sedan torka bort eventuellt kvarvarande vatten på underredet med en handduk.
2

unbolt botten av den högra främre fjäderben framtill toppen av styrspindeln med en hylsnyckel. Unbolt toppen av upphängningsstaget från Bronco s ram med en öppen sida skiftnyckel. Stöd fjäderben med ena handen medan du tar bort den övre bulten så att den inte faller. Du vill undvika att slå styrarmarna eller andra fjädringskomponenter eftersom små sprickor kan öka på grund av de påfrestningar som de sätts under. Ta bort vänster fjäderben främre hjulupphängningen med samma förfarande.
3

Skjut domkraften in under främre differential och Jack upp det tills det kommer i kontakt med botten av differentialhuset. Skruva den nya, längre, upphängningsstag in - men bara på toppen - låt botten dinglar. Höj domkraften tills Styrspindlar på båda sidor är i nivå med botten av de nya stöttorna. Trä den nedre bultarna i de nya stöttor för hand först att säkra dem på plats. Skiftnyckel bultarna spola ner och ta bort domkraften.
4

Unbolt högra bakre bladfjädern från toppen av det bakre axelhuset. Unbolt främre och bakre delen av bladfjädern från SUV ramen. Lyft bladfjädern upp och ut ur hjulet väl. Upprepa denna procedur på den vänstra bakre bladfjädrar samt. Stötta den bakre differentialen med en domkraft. Tråd i främre och bakre bultarna på varje bakre bladfjäder. Höj domkraften tills bakaxeln vidrör botten av bladfjädrar. Skiftnyckel i botten av bladfjädrarna på den bakre axelhuset. Avlägsna domkraften från under den bakre differentialen.
5

Sänk Ford Bronco utanför bilen står och ser till att alla fyra hörnen är lika. Ta Ford Bronco för en provtur för att se till att den hanterar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89479.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.