Typer av Off Road Suspension

Fjädringssystemet i ett off-road fordon är en av de viktigaste aspekterna av off-road körning. Fjädring gör att bilen att köra över stenig eller ojämn terräng utan att orsaka bilen att vända, fastnar eller har en mycket omak. Valet av fjädringssystem är mycket viktigt, och vissa fjädringssystem är bättre för vissa typer av off-road körning. I off-road världen, desto bättre fjädringssystem, desto bättre attraktionen. Bladfjädring

Leaf suspension är en av de äldsta formerna av fjädring som används för hjulfordon. Den bladfjädring sätts upp med ett kors pjäs som passar under axeln bredvid hjulen. Den tvärstycke har en krökt form, och de stötar från hjulen färdas upp och över tvärstycket, eliminera vissa av de stora störningar från att någonsin nå fordonet. De förlängda armar bladfjädring ansluter vanligtvis till ramen av fordonet. En bladfjädring gör åkturen mycket mjukare, men du fortfarande känner effekterna något.
Link Suspension

Link fjädring använder tre eller flera armar som är anslutna till en kulled. Länken upphängningssystem ansluter till styrväxeln och hjulnav. Armarna är ofta gjorda av olika storlekar eller längder, för att samla stötar från olika punkter på fordonets ram. Denna form av suspension absorberar mycket av chocken av ojämnheter, vilket gör effekten av ojämna ytor betydligt mindre märkbar. Link fjädring används ofta för att ha åkt i steniga eller öken förhållanden.
Skruvfjädrar

spiralfjädrar ligger längs hjulbas och axel. De ansluter vanligtvis till hjulet spindlar. Våren absorberar det mesta av chocken från hjulen, och tillåter fordon att färdas mer försiktigt längs ojämn eller svår terräng. Ibland spiralfjädrar används tillsammans med andra typer fjädring. De spiralfjädrar absorbera det mesta av chocken av ojämn terräng, gör det möjligt för bilen att resa längs svår terräng med mycket mindre stötar och skakningar.
Bakarmsupphängning

styrstaget suspension använder en kopplingsarm från fordonets chassi till hjulen och axeln. De bakre armarna är bokstavligen kan röra sig upp och ner för att höja eller sänka bilen längs varje hjul för att höja eller sänka ena sidan av bilen. Detta eliminerar mycket av den skakande från att resa off-road eftersom fordonet behåller en jämn körning plan hela enheten, oavsett ojämnheter i marken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89175.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.