GM Paint Specifikationer

GM använder en uppsättning specifikationer för eftermarknad paint program designat för att producera den hårda yta som levererades med original GM-fordon. Godkända färgtillverkare måste följa en uppsättning strikta specifikationer för att använda sin färg på en GM-bil. Dessa specifikationer måste följas för att utföra garantiservice arbeta för GM. Varje godkänt färgsystem testas årligen för att ge våra kunder högsta kvalitet lack. Färgsystemet

General Motors kräver singel-systemet ansökan om alla påförda färgen. Detta innebär att alla grundfärger, primer, grundmålning, tätningsmedel och klarlack måste komma från samma produktlinje och vara en del av ett komplett färgsystem. Specifikationerna tillåter inte blandning av produkter från flera godkända system för att skapa ett hybridsystem. Närmar sig en GM bil på detta sätt kan häva tillverkarens garanti och resultat i ett block av charge back betalningar från GM om garantin arbete.

Specifikationer kräver någon tillämpa färg till ett fordon och arbeta för en godkänd tillverkare att vara utbildats i en certifierad färg utbildningsprogram av färgtillverkaren. Särskild utbildning av en godkänd tillverkare är viktigt eftersom varje färg produkt varierar från tillverkare till tillverkare.
Paint Prestanda

Alla angivna färger måste passera en serie av färg utförs prestandatester av en tredje part laboratorium. Testning innefattar följande: Tukon hårdhet, färgadhesionen, måla chip motstånd, hållbarhet i extrema väderomslag, bensin och korrosionsbeständighet. Test standarder som laboratoriet måste följa finns i GM4350M specifikationer betitlade "Målade Krav Del Performance."

GM fokuserar eftermarknad måla specifikationer på utseende, prestanda och hållbarhet som matchar eller överträffar den ursprungliga färgen. Konsekvens av färg, tydligheten i klarlack och styrkan i bindningen mellan färg och metallen nedan är i fokus för testning.
EPA-Godkänd VOC Endast

GM måla specifikationer omfattar kravet på att alla färger som används måste följa VOC gränser som satts av EPA. VOC står för flyktiga organiska föreningar, som är kemikalier som tillsätts till färgen för att snabba torktider. Paint som överskrider VOC-gränsvärden inte tillverkas i eller importeras till USA. GM kan tillåta färgsystem som följer deras riktlinjerna för testning men inte ansluta sig till EPA regeln specificeras utanför USA.
Specificerade färgsystem

GM producerar en årliga lista över de specificerade omlackering system. Inkluderat är färgsystem från Akzo Nobel Coatings, BASF och DuPont. Andra välkända måla företag som vanligtvis ingår i de årliga specifikationerna är Sherwin Williams, Martin-Senour, Spies Hecker och PPG.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88592.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.