Hur man installerar lampor Tak Truck

Tak lampor gör något truck ser bättre ut. De ger lastbilen en tuffare, starkare look. Komma takfönster installerade på din bil professionellt är en mycket dyr uppgradering, lyckligtvis, är detta något som du kan göra enkelt på egen hand med lite hjälp från några av dina kompisar. Projektet använder enkla verktyg och ett kit kan du få från någon bildelar återförsäljare. Inom några timmar kan du ta din lastbil från mesiga till gutsy och börjar få den respekt du och din lastbil förtjänar. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Spårskruvmejsel
ljus kit
Drill
¼ tums borr
½ tums hålsåg
RTV tätningsmedel
Lödkolv
Löd
eltejp
Nail Tryck
ljus multi ytbindning förening
Latexhandskar
Visa fler instruktioner
Förbered Truck

1

Ta bort allt som är ansluten till din rubrik inne i lastbilen, detta inkluderar solskydden, ljus och Heads up kontrollpanel om det finns någon. Om din bil har en taklucka, försiktigt bort beklädningsdetalj som omger takluckan och skala headliner bort från tätningen av takluckan. Alla dessa komponenter lossna med en liten Phillips skruvmejsel.
2

Ta bort de fyra hörn trim bitar från insidan av hytten med hjälp av stjärnskruvmejsel. När de är borta headliner kommer helt enkelt ner och skjut ut ur hytten. Det är mycket bräcklig så var noga med att inte öka det som du kommer att installera den när du är klar. Om din bil har en taklucka, vara särskilt noga med att inte låta headliner böja för mycket eftersom det kommer att påverka hur den sitter med den öppna takluckan.
3

Använda hålsåg borra hål genom taket. Du kommer att märka att lastbilen redan har en layout för hålen på insidan av lastbilar taket. Det rekommenderas att du använder den här layouten eftersom det är vad som anses vara den bästa leta efter din modell lastbil. Demontera strålkastaren panelbrytare åtkomst från sidan av rattstången med en
4

liten skruvmejsel för att helt enkelt bända bort locket. Du bör se en tråd som är svart med gula ränder, om inte så stannar och hänvisar till en Chilton Guide för att bestämma lämplig tråd för det extra tillbehöret lampor krets.
Installera Lights

5

Klipp ut pappersmallen och ignorera genom lamporna på mallen som du redan har skär dessa hål.
6

Placera mallen ovanpå lastbilens tak och line up de hål du gjort med dem på mallen, fast mallen ner med tejp
7

hjälp av en spik, trycka på eller trycka en liten inbuktning i lastbilen taket där skruvhålen anges på mallen. Detta kommer att hjälpa till att hålla borren på plats och hindrar bettet från att glida runt scuffing upp taket måla.
8

borra genom taket med ¼ tums borr.

9

Sätt in lamphållaren i hålen som du borrade först. Hållarklämman ska poppa upp på att hålla lamphållaren på plats.
10

Montera lamphållaren i lamphållaren.
11

Mount lökarna i socklarna.
12

Montera objektivet täcker in de lätta matcher men dra inte åt dem ännu.
Wiring Ljusen
13

Anslut jordledningen från lamporna till någon metall icke elektriska yta på taket.
14

Kör kraftledning ner förarsidan tak stödstolpen tills du når instrumentpanelen, sedan mata tråden genom streck från under och upp rattstången.
15

Splice kraftledningen till lamporna med den svarta med gula ränder du identifierade tidigare. För att göra detta, utsätta trådarna och löda ihop dem. Täck den nya anslutningen med eltejp.
16

Testa lamporna. Var noga med att titta efter gnistor, rök, roliga dofter och knaster. Om lamporna inte fungerar eller om du blåser en säkring direkt efter att dem kolla alla dina kontakter och din mark. Om du inte kan få saker och ting fungerar rätt, ta lastbilen till en yrkesman som är kunnig om auto elektriska ledningar.
Avsluta
17

Använd tätningsmedel på packningarna runt ljusen för att hålla vattnet från att komma in i hålen i din lastbilens tak.
18

Skruva ned ljuset linser vid denna tid.
19

Byt panelen strålkastare switch med trycka hårt på panelen med händerna. Det bör bara pop i stället lätt
20

tillbaka headliner med den omvända proceduren du använde för att ta bort det. För ett soltak behöver du en tub av ljus mång ytan bindemedel för att fästa headliner till packningen av soltak innan du sätter takluckan plåtar. Bara borsta föreningen på plats med den medföljande penseln och använda latexhandskar. Tryck försiktigt och släta tyget på packningen.
21

Fäst något som togs bort från taket, Solskydd, overhead kontrollpanel täcker, lampglas, etc.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88037.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.