Hur man gör en lastbil en Cabriolet

I årtionden har folk älskade det konvertibla fordonet. Det finns inget riktigt som att köra ner den öppna vägen med vinden i håret och solen skiner ner. Men inte varje bil finns i topless formen, och det finns ännu färre konvertibla lastbilar. Om du har någon tillverkning förmåga och en hel del mod, kan du klippa taket av din pickup och åtnjuta samma förmåner av någon annan cabriolet. I det här fallet är projektet fordonet en 1995 S-10 pickup, men processen är densamma för många andra bilar också. Saker du behöver
Cabriolet taket kit
Saxar
Märkpenna
Maskeringstejp Borra tejp Mössor och borrkronor
60-tums långa metall rak kant
skyddsglasögon och handskar
tigersåg och fin tand blad metall
4,5-tums kvarn
nitpistol
Phillips skruvmejsel
Flathead skruvmejsel
Torx huvudet uttag
3/8-tums Ratchet och uttag ställa
Assistant Review 80-slippapper
Metall filer
Visa fler instruktioner
1

Demontera inredningen med 3/8-tums Ratchet, uttag, Torx hylsor, Phillips skruvmejsel. Pelaren bitarna dra bort för hand, säkerhetsbälten unbolt med Ratchet och uttag, är visir hålls in med Phillips skruvar, och de återstående bitar - de bakre stolparna och beklädningsdetalj under fönstret - kan dras av för hand för att släppa klippen.
2

Klipp ut mallen medföljer konvertibla kit i bitar med saxen. Det finns anvisningar på mallarna för var att montera dem på fordonet, så tejpa dem till lastbilen enligt dessa anteckningar. Addera 3

Markera en linje över bakkant lastbilshytt , under bakre fönstret, med rak kant och märkpenna.
4

Borra två 1/8-tums hål i vardera änden av linjen du just gjort på utsidan av hytten, under bakrutan, med borrmaskin och borr.
5

Gå inne i hytten och håll den raka kanten så skruvhålen du just gjort på utsidan av hytten är uppradade med toppen av linjal. Markera sedan hela hytten, ansluta prickar med en märkpenna.
6

Applicera maskeringstejp på den del av taket som inte kommer att klippa ut, från de markerade linjerna utåt, endast på områden där färgen kommer att behöva skyddas. Du kommer inte att hålla beståndet taket, så täcker alla andra områden, som de under bakrutan och in mellan de skurna varumärkena och vindrutan.
7

Skär taket bort av fordonet med den tigersåg och blad av metall. Har en assistent håller taket när du skär, eftersom det kommer så småningom falla ur fordonet. Bär säkerhetsskydd vid denna tidpunkt.
8

Lyft av taket med hjälp av din assistent.
9

fil eller sand ner de skurna kanterna för att se till att de 're så rak som möjligt med 80-slippapper och filerna metall.
10

Installera locken på toppen av vindrutan och toppen av hytten där bakrutan var tidigare, med hjälp av den medföljande limmet som kommer med konvertibla kit.
11

Med din assistent, placera glasfiber överst på lastbilen så den stänger luckorna och bildar ett tak.
12

Montera medföljande spärrarna från konvertibla taket kit till bilen med niten pistolen, de medföljande nitarna och borren.
13

Installera gummitätningar till glasfiber toppen genom att dra tillbaka remsan på tejp och trycka på för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88022.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.