Hur man målar en bil Bare Metal Prep

Om du målar en bil, kan det hjälpa att måla över metallen snarare än över en aktuell färg jobb. Detta gäller särskilt om du söker en ljusare nyans. Detta kommer att kräva en hel del förberedelser, dock. Du måste se till att bilens yta är helt nakna, rena och i gott skick för att undvika risken för nya paint skalar. Saker du behöver
Goggles, handskar och andra skyddskläder
Sandpapper
Ström sander
putstrasa
Vax /fettborttagningsmedel
Kapning /svetsning ficklampa
18-till- 22 gauge metal
Hammer
uretanprimer
styvt block
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att du har tagit bort alla ursprungliga färgen från metallen. Sand den med bort 320 grit sandpapper eller en effekt slipmaskin. Sandblästring kan också fungera så länge du se till att du inte får sand överallt inne i bilen.
2

Rengör hela ytan. Använd ett fett och vax remover lösning. Använd inte thinner eller sprit mineral eftersom de kan lämna rester. Torka av ytan med en torr putstrasa. Dra trasan över ytan istället för att gnugga för att undvika att lämna några klibb-tygmaterial.
3

Skär bort delar som är alltför rostiga eller skadade och lappa hålen med 18-till -22-gauge metall, vilket kommer att kräva en skärning och svetsning ficklampa. Pound några bucklor på plats med en hammare eller stor sugkopp.
4

Koppla bort alla delar från bilen om det gör att måla dem lättare. Leta efter varje bult att fästa delen på plats och koppla bort den, några bultar kan döljas. Den delen kommer att lossna lätt såvida du inte tar bort alla fästelement. Tvinga inte bort det, det kan skada den.
5

Applicera uretanprimer till ytan i jämna slag, sedan slipa primer för att jämna ut det. Det bästa sättet är en metod som kallas "blockering", vilket innebär inslagning 400-grit sandpapper runt ett styvt block och gnugga den över ytan.
6

Applicera färgen på den preparerade ytan i samma långa , även stroke som primer. Använd en tarp, tyg och /eller tejp för att täcka upp någon yta inte målas. Du behöver minst två lager färg, med varje skikt tar 30 till 90 minuter för att torka, följt av tre lager av klarlack som tar 15 minuter för att torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87997.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.