Hur Glasfiber en Bumper

Om du letar efter att skräddarsy din egen stötfångaren för din bil, är glasfiber ett enkelt material för ett sådant projekt. Ark av vävda glasfiber - tyg eller mattor - arbeta med polyesterharts att bilda ett hållbart material som kan formas. Du behöver förmodligen bilens ursprungliga beståndet stötfångare i början, detta kommer att bidra till att skapa en form för dig att forma stötfångaren så den passar just din bil. Saker du behöver
uretanskum förskärare
silvertejp
Polyester primer
formtillverkningsprogrammet vax
Gelcoat
polyesterharts
Stora målarpensel
Glasfiber ark
blandningssticka
Visa fler instruktioner
1

Skapa en form för din glasfiber stötfångare. Använda lager stötfångaren som en guide, klippa skum block i stötfångaren skepnad med en förskärare - använd inte en värme-baserade skum cutter -. Tejpar sedan ihop blocken om det behövs med silvertejp
2

Coat formens yta med en polyester primer (slipning av primer kan hjälpa även den ut, men se upp för skada bandet), och sedan tillämpa två till tre lager av mögel-making vax. När du väntar på varje vax coat att torka, klippa dina skivor av glasfiber i mindre bitar som är lättare att lägga på formen.
3

Applicera tre skikt gelcoat spray formens yta. När du väntar på gelcoat att få tacky, blanda upp polyesterharts. Hartset härdar snabbt, så var beredd att börja tillämpa det snart.
4

Använd en stor pensel för att applicera ett skikt av harts till formens yta. Även denna päls är blöt, lägga glasfiber ark ovanpå formen så att de kan hålla sig till och absorbera harts. Ta bort eventuella luftbubblor från ytan med antingen pensel eller roller.
5

Fortsätt att harts och glasfiber ark omkring fyra till sex gånger, om en slutlig harts lager över det sista arket. När den sista hartsbeläggningen härdar, ta bort glasfiber från formen genom att försiktigt bända loss den med ett platt verktyg som en trim eller mätsticka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87994.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.