Hur man installerar Front Skruvfjädrar

En av de mer populära ändringar på en bil eller lastbil är att justera fjädring, vara den att sänka bilen eller höja den. Båda dessa metoder innefattar att byta ut de främre spiralfjädrar, och det är inte en mycket svår process. I själva verket borde det ta ungefär en hourper sida, med handverktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 1998 Chevrolet Silverado med en sänkningssats redo att installera, men processen är densamma för många andra fordon. Saker du behöver
Sprint avdragare
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
Jack
Jack står
vass tång
skiftnyckel satt
Däck järn
ersätter saxsprint
ersätter fjädrar
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst ramen på pallbockar. Kontrollera att trucken är säkert på läktarna innan krypa under.
2

Ta bort framhjulen med däck järn och placera dem åt sidan.
3 < p> unbolt toppen av chocken hjälp av nål-tång och skiftnyckel. Tången kommer att hålla centrum av chocken från att rotera, och nyckeln kommer att lossa muttern.
4

unbolt botten av den stöt vid lägre länkarm med hjälp av 3/8-tums harskramla och Hylsnyckelsats. Chocken kan sedan dras ut ur kontrollgruppen med händerna. Under den nedre länkarm
5

Placera domkraften och hissa upp det tills det sätter press på armen. Du vill inte lyfta framför lastbilen bort av läktaren, bara hålla det fast.
6

Dra ut sprinten som håller fast övre länkarm till spindeln med hjälp av nål- tång och sprinten avdragare.
7

Unbolt övre länkarm med 3/8-tums Ratchet. Om domkraften var inte under den nedre länkarm, skulle vårens spänningen hoppar ut och skulle kunna leda till skada på fordonet eller dig. Kontrollera att uttaget är säker
8

Sänk domkraften sakta att släppa spänningen på fjädern
9

Ta bort fjädern från den undre länkarm med 24.. - tums brytjärnet som hävstång. Fjädern bör ha väldigt lite spänning på det på denna punkt.
10

Installera ersättare våren på våren ficka på nedre länkarm och fickan på ramen.
11

Jack upp den nedre länkarm och fäst den övre länkarm till spindeln med slottet mutter, en 3/8-tums Ratchet och en ny saxpinne.
12

Sätt tillbaka chocker och däck i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87976.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.