Hur man bygger ett flak för din lastbil

Truck sängar är bekväma, men ibland behöver du ett flak att dra dina varor. Bygga ett flak tar ett par timmars tid, men det är mycket billigare än att köpa en. Det tar lite skicklighet med en svetsare och en del tillverkning erfarenhet, men det kan göras hemma. I det här fallet, vi bygger ett flak för en 1998 GMC Sierra, men processen är i princip samma för många olika lastbilar. Saker du behöver
40-fot av 1-tum med 1-tums .120 vägg stålrör
MIG svetsare
Svetshjälm
Grinder med slipskiva och kapskivan
Chop såg med metall-skärblad
vinkelhake
1 fot 3 tum breda .120 vägg platt stål lager
4-by-8-fot-ark av 16-gauge plåt
Permanent markör
Måttband
Four 3/8 med en 1/2-tums långa bultar och passande muttrar
borr och metall borr
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Assistant Review
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut stålrör på marken, och markera dina snitt med en märkpenna. Du vill ha två längder som är 46 inches lång, och två stycken som är 8 meter lång.
2

Kapa slangen med kapsåg. Layout dina pjäser på marken.
3

häftsvets bitarna i en 4 fot med 8 fot fyrkant med MIG svetsare. En häftsvets är en tillfällig svets som låter dig flytta bitar om så behövs, och är en kort och snabb svets. Kontrollera att ramen är fyrkantig med vinkelhake.
4

svetsa Fullt ramen när det är helt fyrkantig. Svetsa alla sidor i lederna, vilket gör att svetsen penetrerar väl
5

Mark och skär två 94-tums långa längder av stål
6

Svetsa 94.. - tums längder i mitten av torget, lika. Detta kommer att ge extra styrka för sheetmetal toppen.
7

Placera flak ramen på lastbilens ram, och centrera den sida till sida med hjälp av måttband för att kontrollera om symmetri.
8

Använda hacka såg, skära stålplåt i små fyrkanter som får plats på fästena på lastbilen ram. Du vill att de ska kunna montera på ramen samt flak du bygger.
9 hål

Borra i mitten av kvadraterna stålplåt. Du vill att successivt öka lite diametrar tills du har nått 1/4 tum.
10

Svetsa muttrarna på stålet rutor så att muttern är centrerad över 1/4-tums hål.
11

Bolt fyrkantig platta på sängramen med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Bulten går in genom botten av fabriken montera, och säkert till muttern som är svetsad till torget plattan.
12

Lyft ramen på lastbilen med hjälp av en assistent. Se till att mäta den med måttband och se till att den är fyrkantig till ramen innan du fortsätter till nästa steg.
13

Svetsa de fyrkantiga plattorna på flak ram. Svetsa fullständiga pärlor i alla kontaktytor, se till att fästena kommer att vara stark.
14

Unbolt flak ramen från lastbilen med 3/8-tums Ratchet och uttag, samt med hjälp av en assistent, vänd den ovanpå plåt så att ramen och plåt är fyrkantiga med varandra.
15

Svetsa flak ramen till plåt med korta svetsar, inte längre än 1/2 tum, var 6 inches. Du vill göra detta vid sidan av varje del av fyrkantsrör, är de delar som är i 90-graders vinkel mot varandra.
16

Objektet mycket tung nu, så med en assistent , vänd försiktigt på flak ram tillbaka över och anpassa den med lastbilen ram. Säkra flak till lastbilen med 3/8-tums bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87952.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.