Hur du justerar Coilover

Anpassade bilar har många fjädring alternativ, men en av de mer populära är en coilover. Den ersätter den nuvarande chocken och spole kombination med en justerbar fjäder. Det är lätt att justera och gör att föraren kan justera höjden på sitt fordon för show eller för bättre prestanda. I detta exempel kommer vi att justera coilovers på en 1995 Honda Accord, men processen är densamma för alla fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
penetrerande smörjmedel
Justera skiftnycklar (medföljer coilovers) katalog Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät från golvet till toppen av fender läppen med måttband. Justera Coilovers kan innebära lite av försök och misstag, så genom att ha denna ursprungliga mätning, kan du ta reda på hur mycket just du har gått upp eller ner, beroende på dina behov.
2

Lyft fordonet med domkraft och placera den på jackstands. Kontrollera att fordonet är säker och att däcken är i full sloka.
3

Använd två justerande skiftnycklar i kitet så att du bryter loss den nedre muttern på coilover. Detta är muttern som håller allt tätt och säkert, och förhindrar coilover från att justera på egen hand. Lossa den undre muttern flera varv ner, bara för att ge dig frihet att arbeta på den andra muttern.
4

Vrid övre justering note upp eller ner beroende på dina behov. I detta fall kommer vi att sänka bilen, så vi kommer att vända den moturs för att släppa ner. Som tidigare noterats, innebär detta lite av försök och misstag, så du kan behöva upprepa detta steg, men försök att vara så konsekvent som möjligt mellan varje sida-till-sida justering.
5

Drag den undre muttern tillbaka upp på den övre muttern, att hålla de två säkra mot varandra. Upprepa proceduren på motsatt sida av fordonet.
6

Sänk bil utanför på pallbockar och mäta dina resultat. Om du behöver flytta den uppåt eller nedåt för att göra fordonet nivå, bara upprepa processen i mindre steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87944.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.