Hur man beräknar övergångsfrekvensen

Ljudsignaler är extremt svåra att återge med precision på grund av begränsningar i högtalarna. Varje högtalare är utformad och dimensionerad för att återge specifika frekvenser och klanger. Drivrutinen för varje högtalare måste samspela med andra förare så att den elektroniska signalen, som omvandlas till ljudvågor från högtalaren, delas upp efter den optimala ljudet som är mest trogen originalet inspelningen. Delningsfilter bidra till att minska de toppar och dalar av ljudvågen, vilket gör ljudet mer smidig och trogen originalet inspelade elektronisk signal. Sätt helt enkelt, korsningar bidrar till att isolera och separera frekvenserna som pumpas in en ljudanläggning. Saker du behöver
kända belopp för kapacitans
Mätning för lastens impedans
Dator med tillgång till Internet
Pen
Paper
Calculator
Visa fler instruktioner

1

Skriv ner på ett papper som typ av crossover som du använder för ditt ljudsystem: Linkwitz-Riley, Butterworth eller Bessel. Linkwitz-Riley delningsfilter kan matcha dämpning slops, som producerar en signal som är ganska platt i brytpunkten. Butterworth delningsfilter kan ge till en topp vid delningsfrekvensen medan Bessel delningsfilter har ett frekvensomfång som ligger mellan de två första typerna av övergångar. Också skriva ner kapacitansen värdet av crossover som du använder, mäts i Farad. Den crossover komponenten mössa har vanligtvis en Farad värde hittades inne i det, även om det kan ge mätningen i uF, eller miljoner Farad. Att konvertera UF F, dela uF numeriska värdet med en miljon. Nedanför siffran för Farad, skriv ner impedansen hos högtalaren som du använder.
2

Använd din räknare att multiplicera crossover s kapacitans av impedansen. Skriv ned numret på ditt papper. Punch in 0,159 på din miniräknare och dividera det med produkten från kapacitansen och impedansen, vilket kommer att ge dig den delningsfrekvens i Hertz.
3

Gå till en webbplats med online-crossover designen miniräknare, såsom den som finns på ccs.exl.info, vilket gör att du kan beräkna två-vägs delningsfilter på olika decibelnivåer. Räknaren kan du också koppla in enheter för hög och lågpass impedanser. Alternativt, om du använder en Zobel kretskonfiguration för impedans stabilisering, det finns en specifik räknare för att liksom. Andra användbara online-verktyg inkluderar the12volt, som har första, andra och tredje ordningens kondensatorer och kan hjälpa beräkna spolar (millihenry).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82155.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.