Förteckning över komponenter Bilstereo

Medan de flesta bilar kommer med någon form av stereo, många förare väljer att uppgradera till ett premium fabriken underhållningssystem eller installera en eftermarknad stereo. I alla fall, innefattar en bilstereo några grundläggande komponenter som gör det möjligt att spela upp media och producera god ljudkvalitet. Övriga bilstereo komponenter är reserverade för avancerade system och ge förarna fördelen av att spela andra former av media, en högre volym och ljud som är mer tydlig. Huvudenhet

mitten av någon bil stereo är huvudenheten, även känd som en mottagare eller tuner. En huvudenhet är en elektronisk apparat, vanligtvis monterad i fordonets streck, som innehåller kontrollerna, utgångarna signal till högtalarna och accepterar musik media. Vissa huvudenheter innehåller luckor eller portar för CD, DVD, kassettband, MP3-spelare och minneskort. De kan också innefatta en AM /FM-tuner för mottagning av signaler radio eller en digital satellit radiomottagare.
Högtalare

Förutom kvaliteten på en bilstereo huvudenhet, högtalare är den viktigaste komponenten. Tvärtemot vad många tror, ​​menar fler högtalare inte bättre ljudkvalitet eller större volym. Istället högtalarna måste kunna spela ett brett spektrum av frekvenser utan att ta ut varandra. Utbudet av högtalare typer är diskanter, som spelar högre frekvenser, mellanregister för mellanchefer ljudfrekvenser och subwoofers, som spelar de lägsta bastonerna.
Förstärkare

Förstärkare är elektriska komponenter som tillför volym genom att öka ljudsignalen när den skickas från huvudenheten och innan det spelas på högtalarna. Förstärkare mäts i watt per kanal, med ett högre betyg innebär en högre maximal volym. I synnerhet subwoofers kräver mer ström från en förstärkare för att matcha ljudkvaliteten av andra, högre intervallet högtalarna. Addera Accessoarer

Utöver dessa grundläggande komponenter, många bilstereo system omfatta andra tillbehör för bekvämlighet eller anpassningsförmåga. Huvudenhet tillbehör kan tillåta mottagaren att spela upp musik från olika källor. Dessa inkluderar CD-växlare, som innehar flera skivor och adaptrar kassett som tillåter en bärbar CD-eller MP3-spelare för att spela igenom ett befintligt kassettdäck i huvudenheten. Andra tillbehör är fjärrkontroller, antenner för mottagning av sändningar eller satellitsignaler högkvalitativa kablar och dekorativa omslag högtalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80875.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.