Hur koppla in en bil larm

Ett billarm är ett utmärkt sätt att skydda din bil och dess innehåll. Många nyare bilar är utrustade med ett larm från fabriken, men för dem som inte är, är det möjligt att lägga till en med utrustning för eftermontering. Aftermarket larm, beroende på vilken enhet du väljer, är överlägsen de flesta fabriken larm genom att de innehåller extra skyddszoner, och vanligtvis har fler funktioner och större räckvidd. Saker du behöver
Cordless drillSolderSoldering IronWire strippersDigital multimeter (DMM) Elektriska tapeNylon tråd tiesAssorted handverktyg för fordonspanelen borttagning
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och remsor fordon tändning, starter och viktigaste tändningssystem ledningar. Dessa ledningar kommer att finnas i tändningen selen kör ur tändningslåset. Testa alla kablar för korrekt funktion med hjälp av DMM.
2

Hitta och skala dörrkontakt trådarna. Typiskt är denna tråd en att bilen använder för att slå på takbelysning. Många gånger är denna tråd lättast hittas på ljuset under förarsidan streck eller i förarens kick panel. Verifiera funktionen av denna tråd med DMM, och vara säker på att lampan tänds när dörrarna öppnas.
3

Montera Siren under huven. En siren skall monteras nedåt som inte samla vatten, och bör aldrig monteras i närheten av rörliga delar, eller där den utsätts för stark värme.
4

Anslut larmet ledningar till motsvarande kablar i fordonet. Löd anslutningarna, och täta alla lödningar med eltejp. Fäst larmet ledningar till fordon kabelnätet, med nylon buntband. Håll alla kablar borta från rörliga delar.
5

Montera LED, övervakad switch och chock /stötsensor medföljer enheten. Lysdioden ska monteras på en plats som är synlig från alla fönster i bilen. Betjänad omkopplaren ska döljas, men inom räckhåll för föraren. Chocken Givaren bör monteras så nära fordonets mitt som möjligt för maximalt skydd.
6

Testa larmet fungerar korrekt genom att tillkoppla systemet, och medvetet bryter mot skydds. Öppna dörrarna och bagageluckan för att säkerställa att detta utlöser larmet. Slå fönstren i bilen med handflatan för att testa funktionen av chocken sensor och justera känsligheten efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89823.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.