Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur konverterar man från blyad till blyfri

Under många år bensin var den sista med bly . Detta gjordes för att förhindra knackar ljud som orsakas när blandning av komprimerad luft och bränsle som används för att driva bilen antänds för tidigt i motorns cylindrar . Tyvärr är bly en förorening som hindrar bilar från mötet nyetablerade utsläppsnormer . Följaktligen blyfri bensin utvecklas och främjas som ett alternativ . Att veta hur din bil kommer att reagera på blyfri bensin kan spara tid , besvär och oro . Instruktioner
1

Rådgör med bruksanvisningen för fordonet du söker till bränsle med blyfri bensin för att bestämma den lägsta oktan som måste finnas i bensin för din bil att köra .
< br > 2

Res till din lokala bensinstation och fylla bilens bensintank med bränsle som uppfyller eller överträffar den oktannivån rekommenderas av tillverkaren av fordonet . Detta antal anges vanligen vid varje bränslepump .
3

Lyssna efter ljud som liknar knackar eller pinga kommer från bilens motor medan du kör . Om ljudet kvarstår under en längre tid , kan du behöva besöka en mekaniker och har bilens tändgnista justeras för att anpassa införandet av blyfri bränsle i motorn .
< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135765.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.