Hur öka bränsleekonomin för tunga lastbilar

Tunga lastbilar som Ford F-350, Chevy Silverado och Dodge Ram har alla gjort framsteg inom bränsleekonomi genom åren men de har fortfarande inte sätta rekord när det gäller hur många miles per gallon de uppnår. De har stora motorer, låg skuldsättning och de väger en hel del. Alla dessa samverkar för att hindra bränsleeffektivitet. Men det finns några saker du kan göra för att förbättra din bränsleeffektivitet. Instruktioner
1

bort onödiga objekt från flaket. Ofta förare av stora lastbilar lämnar objekt i flaket för att öka i vikt. Resultatet är ökad dragkraft bakom bakhjulen. Även om detta fungerar om du kör bilen på halt underlag regelbundet, hindrar det också ditt bränsle körsträcka. Varje 100 pounds av vikt minskar bränsleförbrukningen med två procent.
2

köra skyltad hastighet och användning farthållare när det är möjligt. Sen modell lastbilar använder ett system som kallas "drive by wire". Detta innebär en sensor känner igen variationer i gaspedalen trycket som du trycker på pedalen. När du kör du ständigt ändrar trycket på pedalen med foten. Detta medför en minskning av bränsleeffektivitet eftersom lastbilens dator håller förändras mängden bränsle till motorn. Användningen av cruse kontroll eliminerar denna fråga. Använda farthållare tillsammans med följa skyltad hastighet hjälper dig att få ut det mesta av din bränsle genom att ändra din körning beteenden.
3

Behåll ditt fordon. Detta inkluderar korrekt trimma din tuck och det inkluderar regelbundna oljebyten. Varje lastbil kommer med en instruktionsbok med en underhållsplan. Om du följer detta schema kommer du att minska slitage och du kommer att minska stressen på din motor. Båda kommer att öka bränsle körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143177.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.