Små ARFF Truck specifikationer

Flygplan och räddningspersonal (ARFF) fordon är specialiserade lastbilar inblandade i situationer som rör flygplatsens mark nödsituationer. Dessa fordon används i brand inneslutning, hazard lindring, last bevarande och räddning av besättning och passagerare från en drabbad flygplan. De lastbilar används för att transportera brandmän och specialutrustning till skadeplatsen. De är utformade för att uppfylla de särskilda kraven på en flygplats och är tillverkade för att underlätta underhåll och livslängd. Specifikationerna för dessa fordon beror på den exakta användning, krav, och olika typer av släcksystem behov. Funktioner

En ARFF lastbil ska ha terrängförhållanden förmåga att manövrera och fungera i tuff terräng med betyg upp till 9 procent. De är också utrustade med tillräcklig belysning och varning utrustning, inklusive sirener med ett PA-system som har en 120-decibel rating. En typisk ARFF fordon har en
Pump

vattentank med en 500-liters kapacitet och förmågan att prima och pumpa vatten från en 10-fot lyft. Pumpen används för dessa operationer har en typisk nominell kapacitet på 150 gallon per minut vid 250 pounds per square inch. Markeringarna på anordningen på fordonet bör kontrasterande och hög synlighet.

Del av slangen utrustningen inkluderar pre-anslutna linjer attack slang i slang fack som är tillgängliga för ett snabbt första svar eller "attack." En typisk specifikation kan innehålla 500 meter dubbelmantelutrymmet 1,5-tums syntetisk slang tillsammans med 1,5-tums nationella Hose trådar, i 50-meters längder, ca 60% av som bör sättas in för linjer attack slang.

utrustning

Ett ARFF lastbil också har ett förråd av Vattenhaltig filmbildande skum (AFFF), som används för att dämpa eld och en vattentank med förmåga att hålla ett minimum av 500 gallon. Fordonet är också utrustad med två stoppklossar och en Halligan eller liknande bändande verktyg. Bilarna är normalt utrustade med minst två justerbara Hyttmonterat spotlights.

Andra vanliga verktyg som är väsentliga inkluderar universalnyckeln skiftnycklar och en justerbar brandpost skiftnyckel. För att underlätta påfyllning och maskinrumsdrift ska fordonet bär också diverse adaptrar, dubbla manliga och kvinnliga kontakter, reducerare och increasers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143904.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.