Hur sänka en 68 Chevy Pickup

Chevy gjorde 1/2-ton och 3/4-ton pickups 1968, alla med spiralfjäder fjädring fram och staplade bladfjädrar i bakvagnen. Tappa hela lastbilen att få en låg-ryttare utseende påverkar däck godkännanden och hjulinställning. Sänkning av bakänden 2 eller 3 inches påverkar inte däckens clearance med lager och däck. Fronten sänks utan att påverka hjulinställning genom att modifiera spiralfjädrar. Sänkning en 1986 Chevy truck kräver en viss grad av mekanisk expertis och särskilda främre eller bakre byggsatser fjädring. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft
Jack står
rörtång
normalspår uttag och ratchet
Coil klämmor våren (två uppsättningar) katalog De välvda bladfjäder (två satser )
Visa fler instruktioner
Front End
1

Lyft upp framför lastbilen med en domkraft under mitten av ramen tvärbalk. Stödja varje ände av tvärbalken med pallbockar. Lossa muttrarna och ta bort framhjulen. Ställ hjulen och hjulmuttrarna närheten.
2

Placera golvet jack under höger främre spiralfjädern. Höj domkraften tillräckligt för att komprimera spiralfjäderns 2 inches. Installera de övre och nedre block av två fjäderklämmor över motsatta sidor av spiralfjädern, halvvägs mellan toppen och botten av fjädern.
3

Sätt i de gängade tappar ur satsen genom toppen av varje klämma och genom den nedre klämman. Trä de tillhandahålls låsmuttrarna på varje bult för hand. Dra åt muttrarna med en normal spårvidd hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
4

Höj domkraft för att ytterligare komprimera spiralfjädern. Dra åt muttrarna på varje klämma igen. Fortsätt att höja domkraften och dra åt muttrarna på varje klämma till fullo komprimera mellanliggande par spolar. Sänk domkraft och upprepa proceduren för att installera ett par fjäderklämmor på motsatt spiralfjädern.
5

Montera de främre hjulen på lastbilen och dra åt muttrarna. Palla upp tvärbalken och ta bort domkraften. Sänk domkraften. Dra åt muttrarna på båda hjulen.
Rear End
6

Sätt stoppklossar mot framdäcken. Höj bakhjulen från marken och stödja den bakre delen av lastbilen med pallbockar vid bakaxeln. Ta bort båda hjulen.
7

Placera golvet jack under höger bladfjäder fästet på axeln. Höj domkraften nog att ta spänningen i bladfjädern. Avlägsna bladfjädern U-bult. Ta bort den främre fjädern-hängare bult och den bakre bygeln bulten. Sänk stacken bladfjädern och manövrera ut från undersidan av bilen.
8

bort och ersätta de befintliga våren stötfångare med stötfångare i satsen.

Skjut den främre delen av den de-välvda bladfjäder över den bakre delen av axeln och in i den främre fjäderbock. Sätt i bulten och trä muttern på bulten. Dra inte åt bulten.
9

Lyft den bakre delen av bladfjädern på plats på baksidan bygel. Montera bulten och dra åt muttern. Dra åt muttern på framsidan fjäderbock. Installera U-bulten över toppen av axeln och dra åt muttrarna ordentligt.
10

Sänk domkraft och placera den under vänster bladfjäder fästet på axeln. Upprepa proceduren för att ta bort bunten bladfjädern. Avlägsna och sätt tillbaka fjädern stötfångare. Installera de-välvda bladfjäder användning av samma procedur. Sätt på hjulen. Palla upp den bakre delen av lastbilen och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144385.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.