Hur man identifierar Militära Axlar

med rätt axel på din bil eller lastbil är avgörande för livslängden på din fjädring, om du har en monster truck eller off-road fordon, kan en vanlig civil axel inte vara tillräckligt för dig. Du kan behöva en militär axel för att motstå slitage att stora terränggående fordon genomgår. Vidare, dessa typer av bilar tenderar att vara tyngre, och du behöver en axel som kan stödja hälsan hos din fjädring. Instruktioner
1

Leta efter företag som har kompetens inom detta område, eftersom inte alla axliga tillverkare gör militär-grade axlar. De vanligaste militära axliga tillverkare är Dana Holding Corp, GM Corp och Rockwell International. Om du är osäker på en viss axel, leta efter bolagets tillverknings stämpel och forskning dem att se till att de är licensierade tillverkare av militär kvalitet axlar.
2

Tänk på vikten. Militära axlar är ofta mycket större än civila modeller, men inte alltid. En bra indikator är om axeln väger mellan 2 och 5 ton, vilket är där många militära axlar faller. Militära axlar behöver inte vara så här stora, dock så inte basera din identifikation på denna aspekt enbart. Många militära axlar är på 1 ton och mindre utbud.
3

Leta efter tjockare gjutna omslag. I vissa fall är detta det enda sättet att se skillnad mellan en militär och civil modell. Till exempel Dana 25 militär modell och Dana 27 civila modellen ser exakt likadan förutom att Dana 25 har en tjockare gjutet lock. Tekniskt, accepterar Dana 27 högväxt växlar, men du kan inte göra denna distinktion bara genom att titta på de två delarna.
4

Kontrollera om det finns läder damasker täcker axelns lekare. Dessa är vanliga på vissa militära modeller eftersom de hjälpa till att förhindra korrosion som kan vara resultatet av någon av det slitage som militär-grade axlar är byggda för att ta.
5

Titta på vilken typ av redskap monterad på axeln. Rockwell 2 1/2-ton militära axlar är alla utrustade med 6.72 växlar, vilket innebär att dina däck måste ha minst en 44-tums diameter för att rymma dem. Dessa stora kugghjul är ofta ett tecken på militär-grade axlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143001.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.