Problem med Släpfordon med Solid Axlar

A solid axel, ibland benämnd en levande axel, är en variation av strålens axelupphängningssystem. Den fungerar genom drivaxlarna överför kraften till hjulen så att de rör sig tillsammans i sidled som en enhet. Vissa fasta axlar anställa Panhard-stag, semi-släpande armar, släpande armar, eller Watts koppling att reglera axlarna i sidled och upp och ner rörelser. Suspension System

fjädringen fungerar som en bro. Den stöder bilens kropp, ram och power-tåg ovanför hjulen. En solid axelupphängning består av solid axel, en drivaxel, en differential, en universalkoppling och antingen bladfjädrar eller spiralfjädrar. Solid axelupphängning är det enklaste sättet att koppla de nedre och övre halvorna av ett fordon. Det är en gemensam axel för båda hjulen, en bit metall fjädrade under bilens underrede. Detta påverkar kvaliteten på resan.
Unitized konstruktion

I ett fordon med en solid axel, båda hjulen fungerar som en komponent. Med tanke på att båda hjulen dela en enda axel med ett upp och ner rörelse av ett hjul alstrar en rörelse upp och ned i det andra hjulet. Solid axel mönster gör för en grov rida, trots användning av fjädrar för att minska sina medfött grova köregenskaper.
Negativ effekt på köregenskaper

höga massan av axel och hjul anslutning minskar attraktionen isolering mellan den fjädrade och ofjädrade massan. Detta orsakar en skakig resa och kan även påverka vagnens förmåga väghållning. Axeln massan är en del av fordonets ofjädrade massan, vilket ytterligare minskar åkkomforten. Dessutom, när en släpvagn träffar en jättegryta eller kör över en järnvägsövergång, tenderar trailern att studsa runt på båda sidor och att studsa omkring lite efteråt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143845.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.