Kommersiella Truck Fuel Economy

Traktor trailers är de största truck-bränsle-användare i landet, trumping stadsjeepar, pickuper och lastbil ägande (tillsammans) med över två till en. När tusentals lastbilar kan gå igenom över 1,5 miljoner fat bränsle per dag, även små förändringar i traktor-trailer bränsleekonomi kan ha en enorm inverkan på landsomfattande oljeförbrukning. Effektivitet

Medan i genomsnitt 7 mpg (ekonomin i en Kenworth T2000 på plan mark) kan tyckas föga imponerande med vissa normer, det är helt fantastiskt i jämförelse med den genomsnittliga bilen. Det viktiga att komma ihåg är att de flesta traktortrailers komma att 7 mpg samtidigt dragande 40.000 + pounds av gods, för en kombinerad lastbil /frakt totalt av 80.000 pounds, det är en liter bränsle som förbränns per mil på 11,428 pounds. Som jämförelse skulle en genomsnittlig £ 4500 SUV måste få 124 mpg för att se samma bränsle /vikt effektivitet.
Historia

Big Truck bränsleekonomi var ganska dyster allt vägen genom det sena 1970-talet, skulle legat på eller under vad motsvara ca 2 mpg med dagens £ 80.000 viktbegränsning (äldre lastbilar sällan såg över 50.000 pounds). Ekonomi såg en kraftig spik uppåt i slutet av 1970, och stadigt ökat från i genomsnitt 5,3 mpg år 1981 till ungefär 6,2 år 1999. Bränsleekonomi såg en brant nedgång-off till ca 5,5 mpg under 2000, vilket delvis berodde på införandet av lågsvavliga dieselbränslen och hårdare EPA begränsningar på utsläpp.
Truck Aerodynamik

När man tittar på lastbil bränsleekonomi, måste du förstå en primär sak: alla chassi (oavsett tillverkare) är i stort sett desamma, och varje lastbil skulle ha någon form av motor. Som sådan, kanske den största området av förbättring för de flesta lastbilar låg i karossen (aerodynamik). När Kenworth introducerade sin super-slick T2000 i maj 1996, de som köper den fann sin RAKET bränsleekonomi från ett genomsnitt på 5,5 mpg till nästan 7. I själva verket utgjorde de tre åren efter T2 debut den skarpaste klättra i genomsnitt lastbil bränsleekonomin i historien.
Transmissioner och skiftande

senaste åren har sett spridning och acceptans av automatiserad växellåda teknik, en stor välsignelse för ekonomin. Automateds är i huvudsak bara datorstyrda manuella växellådor som arbetar med motorns styrdator för att optimera växlingspunkter och utväxling för bästa ekonomi och acceleration. Medan datoroptimerad växling av sig själv ökar körsträcka, gör det automatiserade systemets förmåga att justera motoreffekten för utväxling det mycket effektivare än den bästa föraren någonsin skulle kunna vara.
Future

Enligt den nationella kommissionen för energipolitik, kan vi förvänta oss bränsleekonomi att klättra till en all-time high på 9,5 mpg 2015. Automatiska överföringar spelar en stor roll i det numret, men båt-tailed trailers (de avsmalnande baktill för mindre luftmotstånd), ökade motorns effektivitet och användning av mer bränslesnåla super-breda däck (i stället för de duals traditionellt används ) är också delvis ansvarig. Mycket breda "super single" däck har alltid varit mer effektiva än duals, men förarna har traditionellt föredragit redundans med dubbla däck för bekvämlighet efter en blow-out. Emellertid har modern däckteknik och vägarna biståndsprogram gjort super-breda däck en säkrare och mer attraktivt alternativ för förare och företag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141042.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.