Historia av GM: s Wheel Designs

General Motors var en ledare i hjulet och navkapsel design för mer än 50 år, mycket tack vare automaker inflytelserika konst och Colour avsnitt leds av chefsdesigner Harley Earl. Genom 1950-talet, dikterade Earl avdelning GM: s väg, med fokus på styling snarare än framsteg inom motor, drivlina och hjulupphängning teknik. GM: s Cadillac och LaSalle, med styling cues från lyxiga vildar som Duesenberg och Auburn, satte standarden för hjulet styling av massproducerade bilar. Bakgrund
Denna efterkrigstidens Cadillac presenterar röda stålhjul för att matcha inredningen och en aluminium navkapsel.

Automobile stylister innehåller inte bara hjulkonstruktion till kanten, men inkluderar centrum mössa, som täcker navet, plus hjulsidan, navkapseln och även formen på hjulhuset i det övergripande konceptet i utförandet hjulet styling. Genom mitten av 1920-talet, följt hjul resten av bildesign härrör från hästvagnar featuring trä-ekerhjul. I centrum var ett nav fylld med axel fett. Ett centrum lock, som först dök in placeras och senare skruvas i, var ett dammskydd för att skydda fettet från föroreningar.
Hjul som Art
navkapslar var standardutrustning på 1950 Cadillac Eldorados. p Det var inte förrän på 1930-talet, när den trycks stålfälgar anlände, som centrerar lock utvecklats till dekorativa snap-on navkapslar. Dessa navkapslar presenterade generellt bilens logotyp, t.ex. Chevrolets blåttfluga eller Cadillac vapensköld. GM, som de flesta biltillverkare, målade stålfälgar kroppen färg och lagt pinstripes på ytterkanten. Kroppen färg kontrasterade skarpt med den ljusa aluminium eller kruka metall navkapsel. Även aluminium navkapslar förblev standardutrustning på GM bilar genom 1970, var hjulsidor mer populärt.
Form ger vika för Style
Vissa Cadillacs presenterade karossfärgad fälgar med aluminium rim skär matchande navkapslar.

Vid 1934 tog GM en sida från de oberoende biltillverkare "designen playbook. Rostfria skivor över hjul tråd RIM, som var vanligt på Packard, Auburn, Stutz och Duesenberg, fann sin väg till de massproducerade Cadillacs och LaSalles. Cadillac fick de rostfria stålhjul skiva, med en skruv på mitten mössa som var tillräckligt stor för att täcka nästan hela längden av tråden ekrarna. År 1938 sysselsatte Cadillac pressade stålskivor att täcka hela hjulet som i slutändan blev hjulsidor. Harley Earl satte kromade skivor på tråd-kantade hjul LaSalle när den debuterade 1927.
1950
Fender kjolar på detta 1959 Cadillac skymma bakhjulen.

LaSalle dog 1940, men Earl hade alltid hoppats att återuppliva den. För 1955 Motorama, en show som hålls årligen av GM för att visa upp konceptbilar, utvecklade Earl en tvåsitsig roadster LaSalle som presenterade bakhjulen exponeras från baksidan med den övre hjulet väl arch linje flödar bakåt. Den ansträngning som definieras för första gången andra designelement att komplettera hjulet. Till exempel, presenterade 1955 Chevrolet Bel-Air en fyrkantig hjulhuset. För 1956 gav GM stylister hjulet väl en horisontell teardrop look, med välvda bra och flyter på baksidan. Det gav hjulet, även när det inte var roterande, en blick av rörelse. Utseendet hade stor effekt på Cadillac Eldorado, utrustad med krom tråd hjul, och Cadillac Eldorado Brougham med smidda aluminiumfälgar. Addera samtida modeller

GM: s standard stålhjul är anmärkningsvärt oförändrad sedan 1950-talet, presenterar bultmönster liknar de äldre modellerna. Sedan 1970-talet har plast hjulsidor blivit vanligare. Men alternativen är lätta lättmetallfälgar. Exempelvis presenterar 2012 Cadillac CTS Coupe 18-tums premie målade gjutna aluminiumlegering ekerhjul. Andra fordon, såsom Chevy Avalanche, har stålfälgar med en kromad center lock präglad med fluga logo.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116854.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.