Uppfinning av elbilen

Ursprungligen uppfanns på 1800-talet, har elbilar utvecklats under de senaste 20 åren som ett miljövänligt alternativ till bensindrivna bilar. Deras nedgång i popularitet för majoriteten av 20-talet till stor del på grund av deras brist på snabbhet och räckvidd jämfört med bensindrivna bilar. De första elbilarna

skotten Robert Anderson är allmänt krediteras med att producera den första körbara elbil. Elbilar före hans råa 1830s maskin var småskaliga modeller som drivs av elektriska motorer. Robert Anderson och andra liknande byggda bilar körde på elektrifierade skenor innan uppfinningen av grundläggande ombord batterier senare på 1800-talet.
Första europeiska Elbilar

Inledningsvis konstruktion och utveckling av elbilar var begränsad till Europa, med Frankrike, Schweiz och England alla producerande fungerande exempel. Vid 1867 världsutställningen österrikiska Franz Kravogl visade hans två hjul elektrisk cykel, och 1881 franska uppfinnaren Gustave Trouvé ut sin trehjuliga konstruktion vid den internationella utställningen av elektricitet i Paris. Thomas Parker, den brittiska mannen ansvarig för elektrifiering av Londons tunnelbana, påstod sig ha byggt en fungerande elbil 1884.
Första amerikanska Elbilar

första serietillverkade elbilar i USA gjordes av många olika företag - nämligen den Baker Motor Company, den Columbia Automobile Company, Detroit Electric, Studebaker Electric, och Riker Electric Vehicle Company. Thomas Edison producerade också sin egen elbil. Den första, dock gjordes av William Morrison i Des Moines, Iowa. Hans fordon kunde hålla sex personer och nå hastigheter på upp till 14 miles i timmen.
Tidiga hastighetsrekord

Den första bilen att bryta 100 kilometer i timmen (62 miles en timme) var belgisk Camille Jenatzy s "La Jamais Contente" (som betyder "Never Content"). Den drevs av el och igenkännlig på grund av sin raket-formad kropp. Innan Jenatzy s rekord enhet, var rekordet inofficiellt innehas av Andrew Rikers Torpedo Racer. Riker nått en hastighet av 91 kilometer i timmen (57 miles i timmen) på Coney Island, New York, 1901. Hans bil är nu bevarat på Owls Head Transportation Museum i Owls Head, Maine.
På månen

I juli, 1971, var den första elbilen som drivs på månen. NASA: s Lunar Rover, distribueras under Apollo 15 uppdraget, har utvecklats av Boeing och Delco Electronics. Lunar Rover hade en likströmsmotor i varje hjul, som drivs av en 36-volts batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112711.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.