Fördelar med en elektromekanisk broms

En elektromekanisk bromsning eller "brake-by-wire"-system är ett bromssystem som ersätter kontrollsystemen delar av det traditionella bromssystemet såsom pumpar, cylindrar, slangar, bälten och bromssystem vätskor, med elektroniska komponenter aktiveras av en elektronisk styranordning. Sådana system används alltmer i flygplan samt fordonsindustrin på grund av flera fördelar de erbjuder över traditionella bromssystem. Viktminskning

De mekaniska och hydro-mekanisk styrning inslag av traditionella bromssystem väga tungt. Kritiska applikationer har även backup-system installerade tillsammans med de primära systemen, vilket ytterligare lägga vikt samt redundans under normala omständigheter. Elektromekaniska bromssystem ta manöverelement ut och ersätta dem med en elektronisk strömbrytare, vilket möjliggör en avsevärd viktminskning, ökad stabilitet och bättre viktfördelning. Detta är särskilt användbart i flygplanskabiner och prestanda fordon såsom sportbilar, där vikt spelar en kritisk roll i utförandet. Minskad vikt leder också till lägre bränsleförbrukning, vilket resulterar i minskade utsläpp av förorenande avgaser. Addera Safety

kontrollerande gränssnitt elektromekaniska bromsen kan multiplexeras utan att lägga till betydande vikt eftersom detta kräver bara lägga mer kabeldragning. Denna teknik, i kombination med att använda olika dedicerade kraftkällor för varje kanal, öka säkerheten avsevärt eftersom det möjliggör tillträde till bromssystemet genom åtminstone en kanal vid alla tidpunkter även om en eller flera andra kanaler misslyckas och säkerställer bromsfunktionen även om strömavbrott, eller om en eller flera av de drivenheter broms kanalskällor misslyckas, så länge som minst en av dessa kanaler har makt.
enkelt underhåll

De mindre och modulära styrkomponenterna av elektromekaniska bromssystem ger bättre underhåll som inbyggd övervakning kontrollerar ständigt rapportera om bromsen skick och varnar när något underhåll behövs. Byta själva komponenterna är lätt som ersätter swap moduler av alla elektroniska system och kan ofta göras under drift utan behov av en verkstad.
Mellanlägg Alternativ

Sedan att bromsen är elektromekanisk, krävs det bara en elektrisk kontroll, såsom en switch eller reglage för dess drift. Emellertid kan det gränssnitt enhet som innehåller kontrollen elementet byggas på något sätt, även på ett sätt att efterlikna konventionella bromssystem såsom bromspedalerna eller spakar i fordon eller flygplan. Det möjliggör också för fjärrstyrning av bromssystemet använder enheter, från trådlösa handhållna fjärrkontroller till dedikerade fjärrkontroll kammare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112712.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.