Vem gör Chevrolet Ecotec motorer?

Ecotec motorer, tillverkade av General Motors, har använts i flera bilar i den globala biltillverkarens lineup. Från Chevrolet Cobalt och HHR till Saturn Ion Red Line, har Ecotec motorer gjort ett plask bland entusiaster prestanda bil sedan de infördes. De är speciellt älskad för sina tuning kapacitet. Varianter

Förutom Chevrolet, GM har placerat Ecotec motorer i flera av sina märken runt om i världen, inklusive Pontiac, Vauxhall, Opel, Saturnus, Saab, och Oldsmobile. Både bensin-och dieseldrivna Ecotec motorer existerar, men som i augusti 2009, endast bensin modeller som säljs i USA.
Grunderna

Även flera varianter av Ecotec motorer finns, de är alla inline fyrcylindriga motorer. Dessutom är deras kvarter alla skapade med hjälp av en process som kallas "förlorade skum gjutning." Smält aluminium hälls i en form gjord av polystyren som har förformas och behandlas för att säkerställa enhetlighet. Denna process gör sanering av de färdiga blocken aluminium motor lättare, eftersom det inte finns några känsliga fenor eller linjer söm som behöver särskild uppmärksamhet. Se Resurser för mer information om den förlorade skum gjutning process.
Enkel modifiering
sport

Performance kompakt bil entusiaster njuta Ecotec motorer eftersom det är relativt lätt att göra imponerande vinster i hästkrafter med minimal modifiering. Stöta hästkrafter upp till 400 kräver inte mycket omfattande förändringar som gjorts till vevaxeln, topplocket, huvud gördel, eller själva motorblocket. Modifiering bortom denna punkt är även möjligt, såsom med GM Racings legendariska 747-hästkrafter, två-liters turbo Drag Ecotec motor. Addera GM trimsatser

Medan vissa entusiaster kommer alltid träna sina egna ändringar Ecotec motorer, GM själv göra olika fabriks-godkända trimsatser tillgängliga för köp. Till exempel ökar GM: s fabrik kompressor kit hästkrafter av ett lager Ecotec motor till 200, bara från dess installation ensam, utan ytterligare ändringar behövs. En möjlig fördel med GM: s kit är att det är lagligt i alla 50 USA.
Ecotecs i Racing

Som ytterligare bevis på att GM: s Ecotec motorer är imponerande redan från fabriken, är det möjligt att ställa in fantastiska poster med hjälp av mestadels stock delar med dessa motorer. Ecotec motorer posta konkurrenskraftiga resultat i Sport Compact Drag Racing-serien, och har också lyckats uppnå hastigheter på över 300 km /h på fem mil körs på den världsberömda Bonneville Salt Flats i Utah.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112242.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.