Fakta om Vans

Vans är inte bara för fotboll mammor. Dessa långa, fyrhjuliga fordon transportera lätt gods samt passagerare. Ordet "van" härstammar från "husvagn", med hänvisning till grupper av människor och packade djur reser tillsammans över långa avstånd. Dagens skåpbilar har design som erbjuder komfort och lyx. Vans betjänar familjer - och är särskilt lämplig för stora sådana - liksom små företag som ofta använder dem som vapenbärare. Historia

Vi kan tillskriva skapandet av den första moderna personbilar och kommersiella van till Volkswagen. Känd av namn som "Transporter" och "Mini Bus" och officiellt märkt som "Type 2," Volkswagen först släpptes den 1950. T2 kom med olika varianter - en skåpbil utan några säten för gods, en passagerare van, och en "Kombi" modell med löstagbara säten i ryggen. Strax efter dess release, andra biltillverkare följde, Ford släppte econoline, släppte Dodge A100 och Chevrolet släppte Corvair 95 Corvan
storlek och fysiska specifikationer

Dagens skåpbilar. varierar i storlek och fysiska specifikationer, även om de flesta skåpbilar kan bära minst sju passagerare med lätthet. Jämfört med fullstora bilar, skåpbilar har längre och bredare axelavstånd och högre godkännanden marken.

2011 års modell av Ford E-serien, den bäst säljande van i USA sedan 1980-talet, har en standard hjulbas av 138 inches, och en total längd på mellan 216,7 inches till 236,7 inches. Dess bredd är 79,4 inches, medan dess höjd är 82,1 till 83,1 inches, beroende på modell.
Typer och Använder

Vans kan vara skåpbilar, utility skåpbilar, skåpbilar och ibland en kombination av alla dessa. Skåpbilar har fasta platser i ryggen, medan nyttan och skåpbilar bara har fasta framsäten, utnyttja den stora delen av den bakre panelen för lastutrymme. Några vans, som VW Kombi, har löstagbara säten så van kan bära mer last vid behov.

Företag ofta bort baksätet för att göra plats för utrustning. Vissa större skåpbilar också förvandlas till ambulanser, med ryggen lastutrymmet modifierad för att rymma en säng.
Oro

skåpbilar är mer instabila än de flesta fordon, får de pose tillsatta faror på vägen, särskilt när de drivs av en oerfaren förare. Den skyldige av skåpbilar "rullande fråga är designen. En högre tyngdpunkt resultat eftersom dess chassi, fjädring och ram har en hög markfrigång, även jämfört med fullstora lastbilar. För att motverka denna oro, släppte amerikanska National Highway Traffic Safety Administration en uppsättning riktlinjer för passagerare van förare att lära sig att minska risken för vältning när du reser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/106004.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.