Hur berätta om en dieselpump bra

I båda dieselmotorer och bensinmotorer, är bränslet sprutas in i cylindrarna med en bränslepump. Pumpen är naturligtvis en mycket viktig del av motorn, eftersom utan den skulle cylindrarna inte får någon diesel. Om du nyligen köpt en diesel bil, eller om du bara har en smygande misstanke om att pumpen i din diesel går dåligt, det finns några sätt att du kan avgöra om problemet verkligen är pumpen. Om du eliminera de problem, är din bränslepump troligen böter. Instruktioner
1

Lyssna efter eventuella stunder av tystnad när motorn är igång. Normalt kan du höra en studie hum av motorn igång. Om detta ljud verkar stoppa intermittent, kan problemet vara diesel bränslepump. Om motorn går stadigt, indikerar detta att bränslepumpen går bra.
2

Försök att starta motorn. Det finns olika ljud som en motor gör när den har vissa problem. Om motorn "vevar" - låter som den försöker starta, men inte - detta indikerar ett problem med bränslepumpen. Om motorn startar normalt är bränslepumpen förmodligen bra.
3

Fokusera på hur bilen körs när du är på motorvägen. Om fordonet svarar bra på din gas och pedal paus, är din bränslepump fungerar väl. Om du märker att bilen saktar ner även när du inte har släppa ut gasen, kan din bränslepump behöver bytas.
4

Undersök bränslepumpen medan motorn är i rörelse. Kontrollera att det löper smidigt och att det inte finns några uppenbara tecken på rost eller stympning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105180.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.