Hur man skjuts en dieselmotor

En dieselmotor körs på diesel, vilket automatiskt antänder under extremt högt tryck i förbränningscylindern. Motorn använder glödstift för inledande tändningssekvens, och efter att trycket i cylindern ensam åter antänds den diesel som har injicerats inne. På grund av glödstift och deras höga krav temperatur, många dieselmotor fordon har två batterier bara för den inledande startproceduren ensam. Denna inställning spelar en viktig roll för hur att kickstarta en dieselmotor. Saker du behöver
Startkablar
Donor fordon
Visa fler instruktioner
1

Drive annat fordon upp till framsidan av dieselmotorn fordon som måste vara hoppade. Placera dem front mot front, i parkeringsbromsen och stäng av tändningen. Fordonet som ger hoppet är givaren fordonet.
2

Öppna huvarna på både fordon och lokalisera de dubbla batterier på dieselfordon som behöver hoppet. Inspektera kablar på dessa batterier. Troligtvis kommer den kabeln som går från passagerarsidan batteri vara märkbart tjockare. Detta är det batteri som kommer att anslutas till startkablar. Om det inte finns någon skillnad i tjockleken på batterikablarna, antingen av batterier kan användas.
3

Fäst en bly jumper kabel till det urladdade batteriet på pluspolen först, och anslut sedan den andra änden av kabeln till den positiva polen på givaren fordonet.
4

Bifoga en annan hoppare kabel till givaren bilens negativa batteripolen, och anslut sedan den andra änden av kabeln till en metalliska marken på det fordon som skall hoppade, som en stål stötfångare, generatorns fäste eller någonstans kabeln kommer klippa till en bit metall på motorn eller chassit.
5

Vrid värmefläkt motor "på" i fordon som är på väg att bli hoppade. Denna åtgärd kommer att spara ditt elsystem från något vasst överspänningar under hoppning processen.
6

Starta motorn på givarens fordonet och rev det något vid en måttlig hastighet. Detta kommer att fullt ut aktivera generatorn att leverera extra start ström under hoppning processen.
7

Starta fordonets motor som måste hoppade. Så snart motorn startat, först bort startkabeln från metalliska marken på motorn eller chassit, ta sedan bort den positiva sidan av att kabeln från givaren bilbatteriet. Ta den andra kabeln till den positiva sidan först, och sedan den negativa sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105134.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.