Cat 3408 Motorspecifikationer

Cat 3408 är en hög hastighet, industriell motor från Caterpillar Incorporated som inte längre är i produktion. Enligt Pro Vehicles, den 3408 kan driva en mängd olika fordon, inklusive yachter, fartyg, lastare och truckar. Arbetstagarna använder lastbilar med 3408 motorer för dragande tunga laster till och från byggarbetsplatser samt för dragande kol ur gruvorna. Diesel

Cat 3408 är en diesel förbränningsmotor. En rapport om Georgia State University hemsida noterar att, till skillnad från en Otto-cykel-motor, som använder ett tändstift för att antända bensin, använder en dieselmotor komprimering för att generera intensiv värme som orsakar förbränning av dieselbränsle. Bensin och diesel är båda derivat av råolja.
Elkraft

Pro Fordon anteckningar, kan Cat 3408 generera en maximal elektrisk effekt av 266 kilowatt ( kW). En enda kW är lika med 1000 watt.
Hästkrafter

Hästkrafter är en enhet för arbete. Cat 3408 kan uppnå maximalt 447-520 hästkrafter. En enhet av hästkrafter är lika med 550 foot-pounds per sekund, eller 745,7 watt.
Operation Varaktighet

Cat 3408 har en livslängd på ca 16.000 drifttimmar , vilket är lite mindre än två år om motorn kördes non-stop.
Cylindrar

Enligt BoatDiesel hemsida, är Cat 3408 en åtta- cylindrig motor. Detta innebär att motorn har åtta kolvkamrarna, vilka var och en har en motsvarande kolv som pumpar upp och ner inne i den. I allmänhet, ju fler cylindrar en motor har, desto mer kraftfull motor.
Deplacement

Förskjutning annan indikator på en motors effekt. Cat 3408 har en cylindervolym på 18,0 liter, vilket motsvarar 18.000 kubikcentimeter eller 1,098.4 kubiktum.
Turbo


Innan antända bränsle och orsakar kolvar till brand, förbränningsmotorer måste ta upp syre för att blandas med bränslet. Medan vissa typer av motorer är beroende av det naturliga flödet av luft för detta ändamål utnyttjar Cat 3408 en specialiserad kompressor känd som en turbokompressor. Turboaggregatet pumpar större mängder luft i cylindrarna under förbränningen, vilket möjliggör en högre effekt.
Bränsleinsprutning

Cat 3408 bygger på en hydrauliskt påverkad, elektroniskt styrd insprutningsenhet (HEUI) för transport av diesel från en lagringstank till sina åtta cylindrar. HEUI systemfunktioner genom att dra bränsle från tanken med en pump som genererar både lågt och högt tryck. Efter bränslet passerar genom ett filter, vattenavskiljare och värmeapparater, skickar systemet bränsle i cylindrarna med hjälp av en serie av injektorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105146.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.