Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

World History: Vilka var de jeepar Kallas i WWII

Den ikoniska Jeep är något av en anomali i bilen världen?. Denna lilla go-någonstans kart är en av väldigt få bilar i historien som definierar sin kategori, och är förmodligen bara en av två som faktiskt skapade det. Liksom Suburban, jeep härstamning och moniker spåra längre tillbaka än varumärket i sig, till de stora krigen och "Greatest Generation." Jeep Basics

Jeep började som Willys-Overland och Fords bidrag till krigsinsatsen, designad från grunden för att färja spaning soldater genom häckarna i Frankrike och stränderna i Stilla havet. Man kan säga att armén faktiskt designade Jeep, eftersom det satt alla normer för prestanda och dess fysiska dimensioner. Ett företag som heter Bantam vann faktiskt produktionen kontrakt för att producera den första "Blitz barnvagnar," främst eftersom de kan ställa om för att producera dem snabbare än Willy-Overland. Dock saknade Bantam tillverkning kapacitet att försörja krigsinsatsen, skiftade så produktionen till de två lägsta anbudsgivare, Ford och Willys 1940.
Initiala titlar

Internt Ford kallade sin modell Pygmy och Willys kallad deras som Quad. Bantam återinträdde Jeep striden med sin nya och förbättrade BRC 60 (senare BRC 40), och armén slutligen avvecklas beställning av fordon från alla tre tillverkarna. Emellertid var dessa transportörer krigsvapen, och slutligen avslutas med ett artikelnummer som alla gevär eller bajonett. Willys åter döpt sin modell Militär, modell A, eller MA för kort. Ford spetsade sin Lilleputtlandet marque plattan för något mindre färgstarka regeringen personbil, även känd som GP.
Sammanslagning av designer

moderna mekaniserade militären driver på standardiserade, utbytbara delar, och i allmänhet undviker sourcing krigsmaterial från flera tillverkare. Bantam fick kängan i 1941 när kriget avdelningen beslutat att förenkla matarledningen. Uncle Sam valde slutligen för den uppdaterade Willys MB - som ingår designelement från Ford och Bantam inlägg - men Willys-Overland helt enkelt inte har kapacitet att försörja hela krigsinsatsen. Willys licensierat designen till stora volymer tillverkare Ford, som producerade lastbilen och åter-kallade det gpw att återspegla dess Willys ursprung.
Ursprunget till "Jeep"

Det finns alla typer av apokryfiska historier om ursprunget till ordet "Jeep." Det kan ha börjat som en soldats sluddrar på Fords GP beteckning, som fonetiskt lydelse "jeep." Det är inte helt osannolikt, med tanke på att Jeep ersättare - i HMMWV - fick sin "Humvee" smeknamn på ett liknande sätt. En annan historia från "History Channel" R. Lee Ermey föreslår att detta namn härstammar från Popeye älskade djungel husdjur, Eugene Jeep. Namnet verkar passa, som professor Brainstine beskrivits Eugene till Popeye som en liten varelse som kunde gå varsomhelst, närsomhelst. Sanningen är nog lite av båda, så många WWII soldater var knappt 18 år, och ett stort antal skulle ha varit mellan 10 och 15 år gammal när Eugene debuterade 1936.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103309.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.