Hur vill kolla luftslangar avledarventil

En luft avledarventilen är en del av en bils Lufttillförselsystemet som minskar mängden kolmonoxid som lämnar avgassystemet. Lufttillförselsystemet kombinerar frisk luft till den heta avgas, bränna bort oanvänt bränsle. Luften avledningsventil styr mängden luft som kommer in i systemet när bilen bromsas. Eftersom bilen minskar hastigheten, går mer bränsle i avgaserna som, om den antänds, kan allvarligt skada insprutningssystemet. Inspektera slangarna på luft avledarventilen att säkerställa korrekt funktion. Saker du behöver
Papper etikett
String
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort slangen till luftpumpen att nå luften avledarventilen och slangar. Lossa klämman och knyt ett snöre och ett papper etikett på slangen för att markera att slangen tillhör luftpumpen. Ställ in slangen åt sidan.
2

Ta bort vakuumslangen till luft omkastare. Inspektera utsidan för split och hål i höljet.
3

Shine en ficklampa in i insidan av slangen. Kontrollera för eventuella blockeringar som orsakas under tillverkningen av slangen, såsom en uppbyggnad av material. Leta efter missfärgning på grund av korrosion.
4

Placera sugslangen tillbaka på luften omkastare. Se till att klämmorna helt fästa slangen utan några sprickor runt ventilskaftet. Byt ut skadade slangar omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132054.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.