Felsökning av en 1997 Chevy Truck

Chevrolet tillverkade C1500 och S10 lastbilar under 1997. Den C1500 Silverado regelbundna cab pickup var utrustad med en 4,3 liters sexcylindrig motor. Den C1500 ingår också många olika vanliga funktioner, inklusive en kromad stötfångare och farthållare. Den S10 pickup ingår en 2,2 liters fyrcylindrig motor och flera standard funktioner som servostyrning och fyra hjul låsningsfria bromsar. Eftersom C1500 och S10 är byggda med så många olika delar att det kan vara svårt att felsöka dem. Ett sätt att felsöka dessa Chevrolet lastbilar är att titta på data som tillverkaren minns och se om det matchar det problem du har med lastbilen. Instruktioner
1

Inspektera oljefiltret på din C1500 om du ser motorolja läcker under motorn på lastbilen. Du kan ha ett trasigt oljefilter som är tillverkad av Fram. Packningen av den felaktiga Fram oljan filtren blir mer följsamma under höga temperaturer och tryck. Följaktligen kan det inte finnas tillräckligt med tätning runt filtret anslutningspunkt till oljesystemet och olja kan läcka in i motorn. Om oljan kommer i kontakt med en tändkälla en brand skulle starta inne i lastbilens motor. Byt oljefilter att undvika detta problem.
2

Titta på bränslefiltret inuti C1500 motor när det finns bensin läcker under lastbilens motor. Vissa bränslefilter gjorts för 1997 C1500 inte korrekt tillverkade Chevrolet specifikationer och filtrets O-ringen får inte tätar korrekt runt bränsleledningen. Med en otillräcklig tätning runt bränsleledningen, kommer bensin läcka in i motorn och möjligen starta en brand. Ändra den aktuella bränslefilter för en ny som uppfyller specifikationerna för Chevrolet att lösa problemet. Kontrollera med din lokala Chevrolet återförsäljare om du är osäker på om bränslefiltret uppfyller tillverkarens specifikationer.
3

Kontrollera vindrutetorkarens motor kretskort och täcker på din S10 lastbil när vindrutetorkarna arbeta intermittent eller inte alls. Det kan finnas en sprucken lödfog på kretskortet som styr torkarmotorn. Sprickan kan orsaka torkarna inte fungerar och, om du kör din S10 i regnigt eller snöigt väder, skulle kunna minska förarens sikt och orsaka en bilolycka. Byt torkare board motorkretsen och täcka för att slippa vindrutetorkarna sluta fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131211.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.