Hur man dra om en 6-pin kontakt

Trailer pluggar finns med flera stiftkonfigurationer. Pluggar med sex stift ger springa, svarvning och bromsljus, tillsammans med två extra stift för ytterligare elektriska funktioner. Den sista stift används som jord. De två vanligaste ytterligare funktioner är elektroniska bromsar och en 12-volts anslutning för extra eller 12-volts ström i trailern. Den ledningsdragning konfigurationen av en sex-polig beror på om du arbetar med fordonet plugg eller släpvagn plugg, som varje stift konfiguration måste passa ihop med kontakten till vilken den är ansluten. Pluggen stil, oavsett fyrkantig eller rund, inte påverkar den allmänna processen för ledningsdragning. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort släpet kontakten från bilen om den är ansluten. Koppla fordonet eller släpvagnen batteri för att undvika elektriska stötar. Koppla släpet kontakten från dragfordonet om det är monterat. Använd en skruvmejsel eller Hylsnyckelsats att lossa och ta bort de kvarhållande bultarna eller skruvarna som håller släpet kontakten till fordonet.
2

Leta skruvarna som håller fast höljet på sex-pin kontakt. Lossa skruvarna för att låsa huset och få tillgång till det att ledningsdragningen. Separera bostäder bitar.
3

Lossa skruvarna som håller ledningarna på plats om du är ny kabeldragning en rund plugg. Om du rewiring en fyrkantig plugg, lossa skruvarna och lyfta tryckplatta som håller kabeln på plats med en platt skruvmejsel för att bända tråd fri. Ta bort kablarna du behöver byta eller re-wire.
4

Installera de nya ledningarna i sladden hållarna. Om det behövs, använd tråd strippor för att ta bort en liten del av plastbeläggning över kopparledningar innan du sätter in dem i hållarna. Om varje tråd bly består av buntar av små trådar, tvinna tråden grupperingar för att göra det lättare att föra in dem i hållarna.
5

Dra åt skruvarna, om sådan finns, för att fästa ledarna på plats. Tryckplatta trotjänare använder små blad för att hålla trådarna på plats. För in kablarna genom plattorna dra sedan bakåt en aning för att säkerställa att kablarna är säkra.
6

tillbaka propphuset och dra åt skruvarna. Anslut batteriet. Testa ledningarna genom att ansluta pluggarna och inspektera lampor, bromsar och någon hjälpkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131949.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.