Byta Bak skivbromsklossar

Byta bakre bromsarna på en bil är en av de underhåll som kommer att behöva göras förr eller senare, oavsett vad. Med bakre Byt ut bromsbeläggen hos en affär kan kosta ett par hundra dollar eller mer, beroende på märke och modell. Detta är också ett arbete som kan göras av hemmet mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Tänger
Brake Cleaner Review Shop trasor
Spruta
Nya bromsbelägg
Brake vätska
Visa fler instruktioner
1

Placera ett däck järn eller hylsa och spärrskaft över muttrarna på de bakre hjulen och lossa dem. Lyft den bakre änden med en domkraft tillräckligt hög för att placera en pallbock enligt den på vardera sidan. Sänk bilen på domkraften. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsoket, rotor och närliggande komponenter. Torka ned allt med en ren, torr trasa. Ta bort bromsbelägg "fjäderklämmor på den yttre delen av bromsok med tång om din bil är så utrustad.
3

Lokalisera de två skruvarna som håller bromsoket på. Dessa ansikte wheelwell och är på toppen och botten av bromsok. Ta bort skruvarna med lämplig storlek socket eller stjärnformad bit. Den typen av bulten kommer att variera från bil till bil.
4

Ta bort bromsok från rotorn genom att skjuta bort det av rotorn. Stötta bromsok med en plattform eller knyta den till en närliggande suspension bit om du inte stöder den med händerna. Detta kommer att förhindra den mjuka bromsslang från att bli skadade från vikten av bromsoket.
5

bort de gamla bromsbeläggen. Dynorna kommer antingen vara i tjocklek eller kan ha fastnat till rotorn. Vissa äldre fordon använder stift som går igenom oket och dynorna för att hålla dem på plats. Ta bort dessa om det behövs. Ta bort eventuella bromsbeläggens slitage sensorledningarna om det finns någon.
6

Rengör rotor och bromsok igen med broms renare och torka ned allt. Flytta till motorrummet och ta bort locket till bromsvätskebehållaren. Ta bort ca ½ tum av bromsvätska från behållaren med en spruta.
7

Komprimera bromsoket kolven i bromsoket för att göra plats för de nya dynorna. Använd en C-klämma för att komprimera kolvarna genom att placera en sida av klämman på kolven och en sida på utsidan av bromsok, sedan åtdragning av klämman. Bromsok kolvarna på vissa bilar (Audi, till exempel) är komprimerade med ett verktyg som förvandlar och stramar kolven samtidigt.
8

Montera de nya bromsbeläggen på motsatt sätt som de togs bort . Några kuddar har clips på baksidan som måste pressas in i bromsok kolv. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar. Upprepa för den andra sidan av fordonet.
9

Byt hjulen på bilen och sänka den till marken. Fyll bromsvätskebehållaren till hela märket med ny bromsvätska. Inifrån bilen, pumpa bromspedalen tills den känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126538.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.