Svart Exhaust Tips

Om ett fordon körs optimalt, bör dess avgaser vara tydlig och synlig endast från sin värme skimmer. Men många fordon på vägen spy blå, vit eller svart rök från sina slutrör, vilket indikerar problem. Svart avgaser kan vara ett symptom på ett antal motor frågor, beroende på om fordonet har en diesel-eller bensinmotor. Igensatt luftfilter

både diesel-och bensinmotorer, kan svarta avgaser kan orsakas av ett igensatt luftfilter. Dessa filter ren luft innan det in i förbränningskammaren, förbränningsreaktionen sämre om de täppa. Konsultera fordonets handbok för platsen och rengöring rutiner för luftfiltret.
Fuel System Problem

Svart rök kan tyda på ett problem med förgasaren choke eller utsläpp system med en bensinmotor. Om motorn har rena filter, rengöring av bränslespridare eller föra fordonet till en mekaniker för att justera choken och förgasaren kunde fixa problemet. Problem med insprutningssystemet kan också orsaka svarta avgaser i dieselmotorer.
Många problemen

motorgrenrör ger luft i motorn och distribuerar den till ännu bränslen i bensinmotorer. Om grenröret inte fungerar korrekt, kan bränslet brinner inte helt, ryker svart ur avgasröret.
Oljeläckage

både gas-och dieseldrivna fordon, olja kan läcka på avgassystemet och brännas, vilket orsakar svart rök. Kontrollera alla olje-linjer för en läcka kan bidra till att avvärja detta, särskilt om oljan förbrukas snabbare än normalt.
Tändningsmatris

bränning av gnistan pluggar i bensinmotorer är exakt tidsmässigt för att garantera att förbränningen reaktionen sker när kolvarna är i rätt position. Problem med denna tidpunkt kan hindra bränslet från att användas helt, vilket resulterar i svart avgasrök.
Bränslekvalitet

Dieselmotorer kan producera svart rök om tanken är fylld med fel typ av bensin. Följ alltid anvisningarna i fordonets bruksanvisning om vilka typer av diesel är lämpliga för ett visst fordon. Addera Överhettad Diesels

Svart rök är också ett symptom på överhettning i dieselmotorer. Parkera fordonet och låta det svalna borde eliminera problemet tillfälligt, men överhettning kan själv vara ett tecken på igensatta filter eller problem kolv som en mekaniker bör titta på. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128605.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.