Hur man skall höja ett fordon som är tillräckligt höga för att arbeta under den

De ständigt stigande priserna på livsmedel, gas och råvaror i allmänhet tar en vägtull på finanserna i de flesta människor. Att arbeta på en bil själv kan vara ett bra sätt att spara pengar som normalt skulle gå att betala en mekaniker arbetar på en timtaxa. Även något så enkelt som ett oljebyte kan spara lite pengar, och ännu mer besparingar kan uppnås genom att utföra mer i underhåll jobb. När höja en bil för att arbeta på det, bör säkerheten vara det viktigaste att tänka på. Instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant och stabilt underlag. Helst ska bilen parkeras på betong, eller på en liknande yta. Om du måste parkera bilen på smuts, grus eller annat instabilt underlag, stativ plats brädor som är bredare än basen av domkraften under domkraften, så att de kan stabiliseras.
2

Set nödbromsen. Placera fordonet i växeln om den har en manuell växellåda, och i "Park" om den har en automatisk växellåda. Om du lyfter den främre delen av fordonet, placera en träbit bakom bakhjulet, och om att lyfta den bakre, göra samma sak på framsidan av bilen.
3

Slide golvet jack under fordonet på lämplig domkraftsfäste. Ett potentiellt problem med att använda en domkraft för att lyfta ett fordon så att den kan sänkas ned på jack ställning och stöds är att det kan vara svårt att hitta en plats att lyfta fordonet och sedan stödja den med stödbenet på samma gång . När du har bilen lyfts med domkraft, titta under bilen efter en lämplig plats att sänka den på en pallbock. Konsultera din instruktionsbok eller verkstadshandbok för hjälp med att fastställa stöttning och stödjande punkter. Det finns oftast flera punkter på ramen där ett fordon kan stödjas, men du vill vara säker på att du använder rätt plats för att undvika skador på bilen och skapa en potentiellt farlig situation när du arbetar under den.

4

Sänk domkraften långsamt så att bilen sänks ner på stödbenet. Du kan justera höjden på stödbenet högre för att ge ytterligare utrymme för att arbeta under bilen. Som en extra försiktighetsåtgärd, ta bort ett par hjul och däck från fordonet och skjut dem under bilen, ur vägen, genom att göra detta, bör det otänkbara händer och bilen kommer från domkraften, kommer hjulen hindrar bilen från gå hela vägen till marken.
5

Upprepa ovanstående steg för de återstående hörnen på bilen som du behöver stöd. Om du arbetar vid fronten under bilen, byta olja till exempel, behöver du bara stödja fronten. Å andra sidan, om du arbetar runt mitten av undersidan, byta bränsle filter, kommer du vill stödja alla fyra hörn för att möjliggöra tillräckligt avstånd.
6

Kontrollera fordonets stabilitet när det stöds på pallbockar. Luta sig mot bilen från sidan och försöka vicka den på pallbockar. En bil är ett oerhört tungt föremål som vanligtvis väger någonstans från 2500 pounds till över 4000 pounds, så det ska inte röra sig när du försöker klippa det. Om det finns någon rörelse, stoppa och ta reda på varför bilen inte är stabil innan du försöker att arbeta under. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131771.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.