DIY Bromsbelägg

Byta bromsbelägg på din bil är en rutinmässig del av underhållet. Bromsbeläggen är de komponenter som klämmer på bromsskivan när man bromsar, vilket i sin tur bromsar bilen. För att säkerställa att din bil förblir säker att köra, bör dina kuddar bytas med jämna mellanrum. Om dina bromsbelägg är i behov av utbyte, kan de skrika, slipa eller kännas mjuk. Byta bromsbelägg är inte så svårt med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Brake Cleaner Review Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Verkstadshandbok för ditt märke och modell
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller dina fordon hjul på med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Avsluta bort hjulen. Du kan antingen göra framsidan och sedan baksidan eller du kan stödja hela bilen och byta kuddar i alla fyra hörnen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsok, rotor och närliggande delar med broms renare och torka ned allt med en ren, torr trasa.
3

Ta bort bromsok bultar som håller oket till avstängning eller navaggregatet. Dessa bultar är belägna på den sida av bromsoket som är vänd mot hjulhuset. Använd en hylsa för att ta bort skruvarna. Skjut bromsok bort av rotorn.
4

Koppla av bromsbeläggens slitage sensor som går till dynan om det finns någon. Äldre fordon får inte ha en sensor pad slitage. Följ några kablar som går till bromsbeläggen och koppla bort dem.
5

bort de gamla bromsbeläggen. Återigen kommer detta variera beroende på fordonet. På vissa bilar kommer dynorna faller helt enkelt ut när bromsoket avlägsnas. De kan också bo i tjocklek eller de kan bo på rotorn.
6

Spray oket och rotor med broms renare när de gamla dynorna tas bort. Montera de nya kuddar i baksidan av borttagning. En pad går oftast på tjocklek och den andra på bromsok bäraren, som kommer att stanna skruvas på om bara dynorna byts ut. Återanslut bromsbeläggens slitage sensor om tillämpligt.
7

Skjut bromsok tillbaka över rotorn. I vissa fall bromsok kolv måste komprimeras i bromsoket för att de nya, tjockare kuddar för att passa över rotorn. Använd en C-klämma med en ände på kolven (den runda delen i tjocklek med en gummi damm sköld runt dess kant) och den andra änden på utsidan av tjocklek för att trycka kolven i bromsoket. På vissa bilar, Audi och VW i synnerhet, är ett speciellt verktyg som behövs för att komprimera den bakre bromsok kolv som vänder kolven samtidigt som du trycker in den i oket. Detta verktyg finns i butiker som specialiserat sig på VWs och Audi.
8

tillbaka bromsok bultar och dra dem till de specifikationer som anges i verkstadshandboken. Sätt tillbaka hjulet och upprepa stegen ovan för de övriga fyra hörnen av fordonet. Pumpa bromsarna tills bromsok komprimera mot rotorerna och bromspedalen känns fast. Följ bromsbelägg tillverkarens rekommendationer för korrekt bryta i dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125894.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.