Vad är en over-Running Coupler?

Ett fordon transmissionssystem distribuerar varvtal och vridmoment andra fordonskomponenter via utväxlingar. En over-running kopplare används för överföringssystem för att hjälpa till att kontrollera distributionen motorbränsle och förebygga skador som kan uppstå när ett fordon körs utan koppling. Funktion

En over-running kopplare, även hänvisad till som en över-running koppling, frikopplar drivaxeln från den drivna axeln om den drivna axeln roterar med en snabbare hastighet än drivaxeln. När en operatör avlägsnar sin fot från gaspedalen, kan de rörliga hjulen driva motorn på en ökad RPM. I en tvåtaktsmotor, som bygger på bränsle och olja för smörjning, kan bränslebrist under denna högre hastighet ger mindre olja för att nå cylindrarna, vilket i sin tur kan gripa kolvar och orsaka motorskador.

Design

Över-kör kopplare består av två fjäderbelastade skivor innehållande sågtänder. Såg tänder på den sida av drivaxeln skivans par med tänderna på den drivna axeln skivan, gör det möjligt både för att rotera med synkron hastighet. Om den roterande skivan på drivaxeln stoppar eller bromsar, den drivna axeln tänderna glida över tänderna medbringare, som möjliggör full rotation för att fortsätta.
Fördelar

Den över-running kopplare fungerar som en kopplingsanordning, så växlar att ändra i en manuell växellåda fordon utan behovet för operatören att trycka ner kopplingspedalen. Over-kör kopplingar möjliggör bättre bränsleeffektivitet på förgasarmotorer genom att säkerställa att motorn får tillräckligt med bränsle flöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129072.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.