Hur tjänst laddningsbara blybatterier

djup cykel blybatterier monteras på båtar eftersom de ger ihållande spänning, även när batteriet är nära att bli helt urladdat. Även djupcyklingsbatterier är liknande i design till vanlig bil blybatterier, är de två ledande plattor som bibehåller den elektriska energin tjockare, vilket gör att batteriet att producera en konstant spänning. Det är viktigt att hålla din djupurladdningsbatteri i gott skick genom underhåll av batteriet på en regelbunden basis. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Destillerat vatten
Pennor Hydrometer Mössor och papper
Multimeter
Kalkylator Review Battery Load Tester
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locken från toppen av den djupa cykeln blybatteri så att du kan komma åt cellen reservoarer. Antingen skruva dem med fingrarna eller om de har en plats i toppen, använd en platt skruvmejsel för att ta bort dem.
2

Kontrollera vätskenivån i varje djupurladdningståliga cellerna genom att titta på markeringarna på cellväggarna. Det finns ett maximalt markör. Om vätskenivån i någon av cellerna är under markören, fyll på cellen till den högsta nivån, men inte ovan med användning av destillerat vatten. Lämna bort locken
3

Ställ din batteriladdare för att producera en långsam laddning,. ". Underhållsladdning" kallas ofta Detta är det mest effektiva sättet att ta ut djupurladdningståliga blybatterier. Anslut de två klämmorna på ändarna av batteriladdaren kablarna till batteripolerna. Den röda handtag klämma ansluter till batteripolen märkt "+" och den svarta handtagen klämman ansluter till batteripolen märkt "-".
4

Slå på laddaren och lämna din blybatteri till betalt i minst 12 timmar, längre är bättre, om du har tid. Stäng av laddaren efter 12 timmar eller mer och koppla klämmorna från batteripolerna. Lämna ditt batteri i flera timmar, så battericellerna stabiliseras.
5

Använd en hydrometer för att mäta den specifika vikten i varje cell. Doppa änden av areometern i fluidet av den första cellen skriver sedan ner mätningen. Upprepa processen för de återstående cellerna. Tillbaka locken på cellerna. Avläsningen, är 1.265 för ett fulladdat batteri i gott skick. Det spelar ingen roll är läsningen är något lägre, men om behandlingen i en eller flera celler är under 1.225, det finns cellskador, så det är bäst att överväga att få en ersättning djupurladdningsbatteri.
6 < p> Läs batteriets etikett för att ta reda på spänning och ampere. Spänningen är antingen 12 eller 6 volt, men ampere varierar stort, beroende på storlek och energi som behövs för att driva din elutrustning. De ampere har bokstäverna CCA framför dem, det betyder kall-cranking ampere. Det är bäst att göra en del av båda figurerna, eftersom du kommer att behöva hänvisa till dem.
7

Slå på din multimeter och ställ in den så att den mäter spänning. Sätt metall stift på slutet av de röda och svarta kablarna från mätaren på "+" och "-". Batteriterminal respektive
8

Kontrollera mätarens display. Ett fulladdat batteri läser 12.7 eller 6,3 volt, beroende på typ av batteri, om batteriet är i gott skick. Detta är något mer än den siffra på batteriets etikett eftersom du just har laddat batteriet. Om värdet ligger under 12.4 eller 6,2 volt, betyder det att batteriet inte kan ta en full laddning som skada på cellerna har inträffat, möjligen på grund av sulfatering som orsakas av brist på vätska i en eller flera celler. Hänsyn måste tas till att få en ersättare.
9

Kontrollera amperemärkningen från batteriet. Fördela CCA siffra du antecknade tidigare med 2 för att få ampere belastning, använd en miniräknare om nödvändigt
10

Sätt flikarna på slutet av de röda och svarta kablarna från lasten testare på batteriet. terminaler på samma sätt som du gjorde med multimeter. Eftersom de två flikarna ansluta till batteriet, räkna 15 sekunder. Använd din klocka en timer. Ta bort flikarna från batteriet.
11

Läs displayen belastning testare. Den mäter samma eller liknande till figuren du beräknas. Om behandlingen är mer än cirka 15 procent lägre än den siffra du skrev ner, överväga att få en ersättare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131672.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.