Fördelarna med Radiator Smörjmedel

kylarvätska är utformad för att göra mer än att bara hålla vätskan från att frysa i kallt väder eller kokande under din motorns normala drift. Frostskyddsvätska innehåller tillsatser som skyddar motorns vitala komponenter från korrosion. Vid utspädning frostskyddsmedel med vatten, använd alltid avjoniserat eller destillerat vatten så att du inte införa mineral eller föroreningar i kylaren, vilket kan korrodera din motor. En radiator smörjmedel återställer eller utvidgar de tillsatser som finns i kylarvätska. Rost och kalkavlagringar

Radiator smörjmedel kan minska avlagringar på invändiga ytor både motorn och kylaren. Mineraler som införts till radiatorsystemet eller orsakas av förslitning av motorns metalldelar kan ansamlas och bildar avlagringar på invändiga ytor. Enligt Performance Powertrain Product Manager Roy Berndt, "Just 1/16th av en tum av mineralfyndigheter på 1 tum av gjutjärn minskar värmeavledning med 40 procent."
Vattenpump Smörjning

effektiviteten i din radiatorsystemet påverkas direkt av hur väl den vätska utbyts mellan kylaren och motorn. Vattenpumpen drar vattnet från kylaren och skjuter den genom de motorkomponenter. En smorda vattenpump är effektivare på att flytta frysskydd genom systemet.
Restaurering av rostskyddande egenskaper

kylarvätska utan tillsatser är typiskt frätande motorsystem. Detta gäller särskilt av aluminium-komponenter såsom topplock. Om anti-korrosiva tillsatser förbrukas av systemet, måste de bytas ut för att undvika motorskador. Radiator smörjmedel innehållande anti-korrosiva tillsatser kommer att förlänga livslängden på din kylarvätska.
Skumdämpningsmedel

När frostskyddsmedel utsätts för de höga temperaturerna i topplocken kan vätskan koka. Som bubblorna spricker, kan det spricker effekten ta del av den skyddande ytan filmen tillhandahålls av frostskyddsmedel. Minimera skum och bubblor hjälper till att förlänga livslängden på motorns invändiga ytor. Likaså införs luft i systemet hämmar värmeöverföringen från metall till kylarvätska. Radiator smörjmedel innehåller skumdämpare som skyddar din motor från korrosion och öka kapaciteten värmeöverföring av kylarvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130132.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.