Vilka är farorna av blybatterier?

Blybatterier är de grundläggande batteri används för att driva bilens startmotor och elsystem. De är beprövade och pålitliga, men de måste hanteras med försiktighet på grund av de farliga ämnen som finns i batterierna. Man måste vara försiktig när du installerar, tar bort, arbetar runt och bortskaffande av blybatterier för att undvika skador på dig själv och andra. Dessutom blybatterier utgör miljörisker och måste kasseras på rätt sätt. Farliga kemikalier i Blybatterier
Svavelsyra är den syra som finns i blybatterier. Det är starkt frätande och giftig.

Elektrolytlösningen i blybatterier består av 35 procent svavelsyra. Svavelsyra är en starkt frätande och giftig vätska som orsakar svåra frätskador på hud och ögon. När ett blybatteri laddas med hjälp av en elektrisk laddare, är väte och gaserna syre bildas, vilket kan få den att explodera. Den exploderande batteri släpper farlig svavelsyra, och styrkan i explosionen kan också orsaka ledningen foder att brista.
Skador orsakade av bly-syra batterier

Cirka 2.300 personer i USA skadas varje år på grund av blybatterier. Femtio procent av dessa skador är ögon-och ansikts brännskador orsakade av utsläpp av syra under batteri explosioner. Svavelsyra brännskador är extremt svårt och smärtsamt att behandla, och ögonskador på grund av svavelsyra ofta leda till permanent blindhet eller förlust av ett eller båda ögonen. Lyft skador är oftast belastningsskador orsakade av felaktigt lyfta tunga batterier.
Miljöskador som orsakas av blybatterier
blybatterier ska återvinnas efter användning. De kan inte kasseras som vanligt avfall.

Blybatterier förblir miljöfarlig även när de används och inte längre kan användas eller ens laddas. Bly är mycket giftigt för både människor och djur, och framför allt för vattenlevande organismer. Dessutom kan den skadliga svavelsyra som fortfarande läcker från batteriet så att det kommer in vatten, jord och luft. Men blybatterier är praktiskt taget helt återvinningsbart, och auto batteri handlare accepterar ofta använda batterier till återvinning.
Förhindra blybatteri skador

Sparks som set off explosioner är den huvudsakliga orsaken till blybatteri-relaterade skador. Därför bör metallinstrument rör aldrig batteripolerna. Kablar bör hållas rena och fria från korrosion och ersättas när den bärs. Om ett batteri kan fyllas, måste det göras endast med icke-metalliska kärl och kanaler. Endast godkända batteriladdare i gott skick bör användas för att ladda blybatterier. Bär en mask och skyddskläder kan bidra till att förhindra syra-relaterade skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131671.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.