Hur att tysta en bilmotor

Bil motorer finns i många olika utföranden och storlekar och består av en mängd delar som måste arbeta tillsammans för att fungera korrekt. Med tiden kan dessa delar slits eller behöver justeras och orsaka oönskat brus. Gnissel, skrammel, slag och pingar kan vara irriterande, men kan också vara tecken på ett problem med din motor som inte bör ignoreras. Om inga allvarliga underhåll problem hittas, det finns sätt att minska buller under huven. Dämpande en bilmotor kan innebära precisera området eller del som väsnas eller minska buller som helhet. Saker du behöver
ljuddämpande material
momentnyckel
Smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Installera ljuddämpande material om din motor är nya och fungerar som den ska och du bara vill minska bullernivån. Finns på nätet eller i bildelar butiker, består detta material vanligen av skum och ibland belagd med värmeabsorberande aluminium eller polyuretan. Det kan tillämpas på motorrummet, vanligtvis med en självhäftande baksida. Var särskilt uppmärksam på att täcka brandväggen, den partition separerar motorn från kupén.
2

Dra åt alla skruvar och muttrar som kan ha lossnat och kan orsaka din motor att skramla. Detta minskar buller och vibrationer motor. Se till att bultarna är åtdragna till ordentliga specifikationer med hjälp av momentnyckel.
3

Utför en periodisk "tuneup" på ditt fordon för att minska buller och förhindra alltför motorslitage. Byt filter, vätskor och tändstift och justera timingen för din motor. Har det arbete som utförs av din mekaniker om du inte känner dig bekväm att göra det.
4

Byt till premium bränsle om bilen gör en pinga eller knackar ljud, speciellt vid acceleration eller klättra uppför backen. Vissa högre prestanda fordon kräver hög-oktanig bensin, så du kan höra mindre buller och maximera motorns prestanda om du börjar använda det. Konsultera din instruktionsbok för önskad oktan för din bil.
5

Kontrollera din oljenivå är upp till "FULL"-märket på oljestickan. Olja minskar friktionen, så det kan hjälpa till att minska buller.
6

Smörj rörliga delar. Screeching ljudet från motorn bälten kan minskas genom tillämpning bälte dressing eller genom att ersätta dem, beroende på deras tillstånd. Kontrollera också kylaren skick och se till att det finns tillräckligt med kylvätska om din kylfläkten fortsätter att snurra på. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132043.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.