Så här byter du kuggstångskonstruktion på en 1997 Ford Taurus

Först infördes för 1986 års modell, är Ford Taurus en medelstor sedan inne i sin sjätte generation av kroppens stilar och mönster motor. Under årens lopp, kommer bilens vitala delar börjar visa tydliga tecken på slitage, även om allt har varit regelbunden service. Den kuggstångsstyrning, det system av kugghjul som hjälper att styra och vända bilen, är inget undantag. Byta kuggstångsdrivna i Oxen, oavsett år, är en ganska vanlig reparation. Ägna några timmar för färdigställande och du bör ha några problem att utföra den här proceduren på din egen uppfart. Saker du behöver
Replacement kuggstångsväxel kit
Wrench in
Momentnyckel
Ratchet set
Mallet
dräneringskärlet
Jack står
Ny vätska servopumpen

Visa fler instruktioner
borttagning
1

Park ditt Taurus på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Skruva den negativa terminalen bulten av motorns batteri, och ta bort den här kabeln från batteriet. Denna terminal kan jorda sig på metallytor, så se till att den är helt ur vägen.
2

Lossa Lugnuts av båda framhjulen tills nötterna kan vända väldigt enkelt med ett däck järn. Jack den främre delen av bilen från marken med medföljande domkraft. Placera pallbockar under ramen, precis bakom de två framhjulen. Sänk bilen på dessa pallbockar och ta bort domkraften.
3

Demontera värmeskyddet för att komma till främre delarna hjulaggregat. Sen modell Tauruses är utrustade med denna värmesköld, och det kan lätt tas bort med rätt spärrfunktion. Värmeskyddet täcker framsidan ändaggregatet, skydda mot styrmekaniken från de höga temperaturerna i motor och transmission.
4

Avlägsna Lugnuts av båda framhjulen. Ta bort båda hjulen och ställ åt sidan för senare användning. Lossa skruvarna som håller både i det yttre dragstänger till de inre dragstänger, som ligger precis bakom vart och ett av de främre skivbromsar. Hit ankarstag fäste med en hammare för att lossa denna stav, ta sedan bort den från underredet.
5

Placera en dränering pan under kuggstångsdrivna styrning montering, beläget i centrum av den främre ände. Ta bort raden djurhållare som håller det samman med nödvändig nyckel, och låt all vätska rinna in i nedanstående pannan. Djurhållaren ligger där de två servostyrning linjer bara bort. Om det behövs, använd en platt skruvmejsel för att poppa målvakten bort av aggregatet.
6

Skruva ur skruvarna som håller ledningarna servopump på plats med styrinrättningen. Skruva loss Kuggstångsstyrning bultar tills fri från fordonet. Lämna monteringsverktyg i takt för nästa kuggstångsdrivna montering. Skjut gamla rack och pinjongen ut från sitt läge, kör längden på underredet.
Installation
7

Skjut den nya kuggstångsdrivna montering på plats genom luckan där den gamla var bara bort. Denna nya enhet ska laddas på förarsidan av bilen. Se till att montera hårdvaran på sträckbänken och linjer drev upp perfekt med hårdvaran som redan sitter fast på fordonet. Säkra denna kuggstångsdrivna montering på plats med de medföljande skruvarna. För bästa resultat, kolla manualen som medföljer din nya delar för optimalt vridmoment specifikationer.
8

tillbaka alla delar som togs bort för att komma åt och ta bort den gamla kuggstångsdrivna styrning i motsatt ordning som de togs bort. Ersätt varje framhjul och börja dra åt Lugnuts att hålla dem på plats, men inte slutför.
9

Refill styr pumpen med ny vätska. Fyll den hela vägen till toppen för att säkerställa den nödvändiga mängden tillsätts.
10

Jack den främre änden av Taurus upp och av domkraften. Ta bort dessa montrar och sänk bilen till marken igen. Fortsätt att dra åt muttrarna på framhjulen tills de är helt säkra på den främre änden av fordonet.
11

Anslut den negativa polen på fordonets batteri och säker med den gamla bulten.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131656.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.