Automobile Batteri korrostionsbearbetning

En av de stora problemen med en bil elektriska system kan vara korrosion på batteripolerna, ett tillstånd som hindrar ett smidigt flöde av el till startmotorn och tändstift. Batteri korrosion orsakas av svavelsyra kondens som bildas på batteripolerna. Det finns tre utmärkta metoder för att bli av korrosion och när rensade, det finns en enkel lösning för att bromsa återkommer batterikorrosion. Rengöring med bakpulver

bort batterikablarna genom att lossa med en hylsnyckel. Var noga med att inte tvinga bultarna löst, om de är frysta fast. Blanda ½ kopp bakpulver i en 1-liters plast mjölk behållare fylld ca 3/4 full med kallt vatten. Sätt på locket på plast kanna och skaka. Lossa locket för att förhindra CO2 från att bygga upp och exploderande kannan. Häll bakpulver lösningen över toppen av batteriet, terminaler, kontakterna terminalen på kablarna, och titta på batterisyra neutraliseras. Ta bort kablarna om du inte kunde göra det innan du använder bakpulver lösningen och häll mer lösning över Terminalanslutningarna. Skölj batteriet och anslutningarna ordentligt med rent kallt vatten. Byt batterikablarna och dra åt skruvarna.
Rengöring med Coca-Cola

Ta bort kablarna från batteriet och häll en burk Coca-Cola över terminalerna, ovansidan av batteriet och terminal anslutningar. Avlägsna kablarna och häll mer cola över anslutningarna. Efter alla korrosionen har upplöst, skölj ur batteriet och kontakterna ordentligt, sätta tillbaka kablarna till batteripolerna och dra åt.
Stålborste Metod

Ta bort batterikablarna från batteriet. Vrid batteripolen borste på terminalerna och vrid tills alla korrosionen har avlägsnats. Använd den lilla änden av stålborste som är dolt i locket för att ta bort eventuell korrosion från anslutningarna. Byt batterikablarna och dra åt. Addera Prevention

förhindra framtida batterikorrosion genom beläggning terminalerna med vaselin innan du byter kablarna. Det finns också några kommersiella batteri beskyddare produkter tillgängliga från butiker auto utbudet.
Varning

absolut säker på att den röda kabeln är placerad på den positiva (+) terminal och den svarta kabeln går på den negativa (-) pol. Också, inte röka eller arbeta runt en öppen eld när du arbetar på din bils batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124583.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.