Bilbatteri Jämförelser

Eftersom bilbatterier kan upphöra utan förvarning, är det en god idé att jämföra flera märken. Storlek, livslängd, märke, speciella funktioner och kostnad är viktiga faktorer att ta hänsyn till när man jämför bilbatterier. Battery Size

fordonets ägare manuell eller i butik fit guide hjälpa till att förklara den typ av batteri som passar en bil och om den använder topp-eller sidomonterade terminaler. Till exempel är en storlek 65 batteri med en topp terminal använd för lastbilar och stora bilar. En storlek 75 batteri används normalt för medelstora och kompakta bilar. Addera Livslängd

livslängd är en av de viktigaste faktorerna när man väljer ett batteri. Eftersom alla batterier förlorar sin förmåga att behålla laddning över tid, leta efter ett batteri som är sex månader gammal eller mindre från tillverkningsdatum. Titta på tillverkningsdatum stämplat på batterilådan eller etikett för att få en uppfattning om hur länge batteriet bör utföra.
Brands

flesta märken bilbatteri erbjuder olika garantier och priserna varierar kraftigt. Ett välkänt bilbatteri varumärke är det mest kostnadseffektiva på lång sikt på grund av den längre garanti och längre batteritid. Det uppskattas att batteri priserna varierar från $ 90 till $ 300 (i januari 2011). Billiga generiska varumärke batterier är mer benägna att bryta ner och anses vara mer opålitliga. Batteri storlek, kallstart (CCA) och garanti är de största faktorerna som påverkar kostnaderna. CCA mäter bilens förmåga att starta i minusgrader.
Specialfunktioner

Vissa batterier har särskilda egenskaper som kan ge dig en bättre affär. Absorbed Glass Mat (AGM) batteri tillverkare hävdar AGM batterier är det säkraste eftersom de inte kommer att spilla syra. Även AGM eller torr cell bilbatterier är dyrare, de förväntas pågå tre gånger längre än konventionella våtcellsbatterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130772.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.