Hur du ändrar bränslefilter i en Nissan

Bränsle-filter platsen varierar mellan Nissans modeller. Du har förmodligen inte planerar att bli det väl förtrogen med din Nissan, men när det börjar hosta och saknar acceleration, du bestämmer dig för att byta bränslefiltret. Först måste du hitta den. På vissa modeller är bränslefiltret ligger nära förgasaren, men på andra modeller det är beläget i bränsleledningen nära den bakre delen av bilen medan den andra, är filtret i bränslepumpen, så bränslepumpen måste bytas. Saker du behöver
skruvmejsel, liten skiftnyckel eller tång för att ta bort klämmorna på bränslefiltret
mekaniker handskar
Drain pan att fånga bränsle
Visa fler instruktioner
bränslefilter Nära Förgasare , Under huven
1

Trace bränsleledningen, gummislangen som går till förgasaren, tillbaka till bränslefiltret, vilket är antingen ett plast-eller metallbehållare som rymmer pappersfilter. Ta bort filtret från någon hållarbygeln som kan ansluta den till brandväggen av motorn eller annan motor komponent. Placera ett uppsamlingskärl under filtret för att fånga gas från bränsleledningen.
2

Håll filtret med ena handen, och använd den andra för att ta bort klämman och gummi slang från förgasaren sidan av filtret . Byt hand och ta bort klämman och gummislangen på den motsatta sidan av filtret. Kassera det gamla filtret ordentligt.
3

Montera det nya filtret genom att placera slangen från förgasaren på "out" rör av bränslefiltret. Håll filtret med en hand och installera klämman och slangen med den andra. Byt hand och installera den andra slangen och klämman. Placera det nya filtret i hållaren om tillämpligt.
Bränslefilter i linje under Vehicle
4

Hitta bränslefiltret under bilen genom att följa bränsleledningen från bensintanken.
5

bort bränslefiltret och installera det precis som om det var under huven, men förstår att bränsleledningen är metallrör snarare än en gummislang.

6

Använd en skiftnyckel för att ta bort bränslefiltret, och installerar det nya filtret på samma sätt för en under-huven filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126357.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.