Front Alignment Specifikationer

Teorin bakom hjulinställning är att alla fyra hjulen ska vara parallella med varandra medan lodrätt mot marken. Varje modell av bil, och ibland person gör inom dessa modeller har sina egna specifikationer för korrekt hjulinställning. Medan det finns flera typer av väglinjer, de flesta bilar behöver bara framhjulen linje. Det är viktigt att veta att om någon förändring skett till en bils fjädringssystem, bilen oftast behöver en ny inriktning. Front Alignment Översikt

När en front-end inriktning tjänsten utförs, är endast de främre hjulen på framsidan av bilen i linje med varandra. Bilar som har en solid axel i bakre kräver oftast en anpassning dragkraft vinkel, vilket gör att alla fyra hjulen är fyrkantiga med varandra. Fordon som har oberoende främre och bakre upphängningar behöver en fyra-hjulinställning, där alla fyra hjulen mäts och fastställs för caster, camber och toe, liknande den främre anpassningen.
Caster

p Det finns övre och nedre punkter pivot som är en del av upphängningssystem i en bil. En linje dragen genom dessa vridningspunkter som sett från sidan av bilen är castervinkeln. En linje som är vid 90 grader till marken anses vara noll grader på caster skala. Om en rad skulle bli något mot framför bilen är känd som negativ caster, medan en rad i den bakre delen av bilen är positiv caster. Vanligtvis, är graden av caster högst 5 grader positiv eller negativ. Caster inställningar kan balansera styrkraft kan förbättra hög hastighet stabilitet och hjälper effektiviteten vid front-end kurvtagning.
Camber

Camber kan ses när man tittar på hjulen från framsidan av bilen. En linje genom centrum av hjulet och vinkelrätt mot marken kallas noll camber. Om toppen av hjulet lutar bort från motorn, anses det ha positiv camber och en lutning mot motorn indikerar negativ camber. Biltillverkarna använder camber för att hjälpa bilen vistelsen grep till vägen vid kurvtagning. Medan camber håller greppet i svängar, kan för mycket camber leda till obalanserad slitagevarnare på ett däck och eventuellt förkorta livslängden på däcket.
Toe
p Om du kunde se hjulen på din bil från direkt ovan med ingenting i vägen, skulle du kunna se tå inställningarna för din bil. Till exempel, om hjulen var helt rak, skulle detta vara känd som noll tå. Termen toe-in avser framför hjulen mete mot varandra, som en duva. Toe-out kan ses som som en anka, där framför hjulen vinkel bort från varandra. Toe används för att hålla däcken bär rätt att kompensera för en åldrande fjädringssystem och att anpassa hanteringen av en bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131592.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.