Hur man testar Balsam Auto Air & kondensorer

Luftkonditioneringsapparater finns i nästan alla fordon som görs idag. De fungerar som luftkonditioneringsapparater i ett hus eller byggnad. Det viktigaste jobbet av luftkonditioneringen i bilen är att kyla ner bilen, men de är också användbara för att eliminera kondens på vintern. Precis som någon annan del av en bil, kan luftkonditioneringen stöter på problem och inte fungerar korrekt. Om detta händer, kan du prova ett par saker att testa luftkonditioneringsapparater att försöka upptäcka vad problemet är. Saker du behöver
Temperaturmätare
Köldmedium A /C vakuumpump
Voltmeter
startkablar
Electric läcksökare
Visa fler instruktioner

1

Sitt ner i förarsidan av bilen och leta reda på luftkonditioneringen på instrumentbrädan. Hitta alla lufthålen och vänd dem så att de är vända ut. Normalt kommer det att finnas en luftventil på vardera sidan av instrumentbrädan och två i mitten. Slå på bilen och vrid luftkonditioneringen på max.
2

in en temperaturmätare i endera av de två mittersta ventilerna. Skjut den magra slutet mellan staplarna på framsidan och registrera den uppmätta temperaturen på mätaren som en referenspunkt. Du kommer att testa temperaturen igen senare för att avgöra om den har sjunkit alls.
3

Pop huven på bilen och leta reda på kompressorn. Luftkompressorn är cirkulär med ett litet munstycke på toppen och en gängad ände på ena sidan. Slå på bilen, om du inte redan har gjort, och kontrollera om luften kompressorn att klicka på och av. Om den är det räcker med köldmedium lösa problemet.
4

Följ lågtryckspressostaten kommer ut ur kompressorn leder upp till ackumulatorn, typiskt en metallcylinder. Dra strömbrytaren på ackumulatorn. Placera en bygel på kontakten och se om kompressorn switch sparkar i. Om det inte, kontrollera batteriets spänning vid kontakten med en voltmeter. Om det står 12.68 volt, är det fulladdat. En läsning av 12,45 volt innebär att det är 75 procent laddad och 12.24 innebär det 50 procent. Ladda batteriet om det är läsning under 100 procent.
5

Anslut en A /C vakuumpump till lågtrycksporten. Fäst mätarna från vakuum till porten och kör vakuum under 30 minuter. Kontrollera mätaren tills det står 27 Hg. Slå av pumpen i 30 minuter och kontrollera om behandlingen är fortfarande på 27 Hg. Om den är lägre, då det finns en läcka i systemet som måste finnas med en elektrisk läcksökare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131307.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.