Hur man byter kamremmen på en 1990 BMW 325i

Den kamrem på E30 generationen av BMW 3-serie bör inte förbises. Om kamremmen misslyckas, kan det orsaka svåra motorskador. Även BMW rekommenderar att remmen bytas var 60.000 miles, många ägare gör faktiskt det förr - på omkring 40.000 till 50.000 miles - för extra försäkring. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Behållare för kylvätska
New kylvätska
kuggremssats
Show Mer Instruktioner
1

minuskabeln (den svarta) från batteriet. Ta bort skruvarna som håller den svarta plasten stänkskyddet på under bilen. Ta bort skyddet.
2

Öppna locket för kylvätskeutjämningsbehållaren. Tappa ur kylvätskan ur blocket i en behållare genom att ta bort 19-mm avlopp bulten under grenröret på passagerarsidan strax bakom oljefiltret. Addera 3

Ta bort kylfläkten från vattenpump med en 32-mm skiftnyckel. Muttern har vänstergänga så vrid den medurs för att ta bort det. Förvara den i upprätt läge. Avlägsna fläktkåpa genom löstagning de två clipsen som håller höljet på.
4

Ta bort kylvätskeslangarna från kylaren och vattenpumpen, notera vilken slang går där och vilken orientering de i. Ta bort de två fästbultarna som håller kylaren på plats och ta bort kylaren.
5

Ta bort de tre skruvarna som håller fördelarlocket på plats, och den gemensamma jordbrukspolitiken. Lossa de tre skruvarna som håller rotorn på plats och ta bort rotorn och dammskyddet under den.
6

Lossa de fyra 10-mm skruvarna som håller vattenpumpen på plats. Lossa de sex 13-mm skruvarna som håller remskivan på plats. Lossa och ta bort remmarna för servostyrning, A /C och generator /vattenpump.
7

Finish bort vattenpumpens skruvar och demontera vattenpumpen. Ta bort remskivan bultar och remskivan. Låt den harmoniska spjället (bakom remskivan) på plats.
8

Ta bort de två 10-mm bultar och en 13-mm bult som håller den övre kamaxeln locket på plats. Placera en 22-mm hylsa och spärrskaft på vevaxeln och vrid den medurs tills märket på kamaxeldrevet (en pil eller strecksatsen) ställer upp med skåran på huvudet. Kontrollera att "O /T" märke på de harmoniska spjäll ställer upp med skåran på den nedre transmissionskåpan. Båda inställningsmärkena måste anpassas.
9

bort vevaxeln spjället. Ta bort de 13 mm-skruvarna som håller nedre kamaxelkåpa på plats. Lossa den övre bulten för kamremmen spännaren. Lossa den nedre spännare skruven. Vrid spännaren mot passagerarsidan av bilen med en skruvmejsel för att lindra spänningen på det. Dra åt den övre bulten med sträckaren i den lösa läget.
10

Skjut kamremmen bort av remskivor och dreven med ett medurs, med början på kamaxeldrevet. Ta den övre spännare skruven, styrtappen och våren. Demontera nedre bulten och spännaren.
11

Montera nya timingremskiva bältessträckare och dra åt den nedre skruven. Montera styrtappen och våren. Vrid remskivan mot passagerarsidan och installera den övre bulten. Skjut remskivan hela vägen till passagerarsidan och dra åt bulten.
12

Dubbelkolla inställningsmärkena och justera om det behövs. Installera den nya kamremmen, arbetar i en moturs riktning. Se till att bältet är tätt mellan varje drev. Lossa den övre spännare skruven, vilket bör leda till att spännaren att rotera på förarsidan och engagera kamremmen.
13

löst installera den nedre transmissionskåpan och harmonisk dämpare. Kontrollera varumärkena kamrem genom att vrida vevaxeln med sockel två hela varv. Kontrollera markeringarna. Om de är, ta bort remmen och installera om den tills du får de varumärken uppradade.
14

Dra de övre och undre bultarna spännrulle. Sätt tillbaka kamaxeln lock, vattenpump, remmar, kylare och fläktrem. Sätt tillbaka fördelarlocket och rotorn. Installera om kylarslangar, avtappningspluggen i blocket och bästa motorn med kylvätska. Sätt tillbaka stänkskyddet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126566.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.