Suffletten Care & Rengöring

Inget är som att köra ner på gatan på en varm dag med taket nere på en cabriolet. Korrekt hand om en sufflett är förmodligen längst sak från ditt sinne på den punkten. Det är dock viktigt att rengöra och ta hand om en sufflett för att det ska räcka länge och fungerar korrekt. Det finns två typer av suffletter: vinyl och tyg. Rengöring och underhåll av dessa två typer av toppar är relativt lika, även om det finns vissa skillnader som bör noteras när det handlar om varje enskild typ. Rengöring och underhåll

Suffletter bör rengöras ungefär en gång i månaden, eller så ofta som behövs. Tyg toppar bör dammsugas med en mjuk borste innan rengöring. Vinyl och tyg toppar både bör sköljas med kallt vatten för att avlägsna lös smuts och skräp. Scrub toppen med en auto schampo som är icke-rengöringsmedelsbaserad. Använd ett medium borst skurborste för att arbeta in schampot i toppen. En renare speciellt avsedd för rengöring sufflett eller vinyl topp konvertibler är även lämplig för användning, så länge den är fri från glans-förbättra oljor. För att ta bort fläckar såsom fågelspillning eller märken mark, skrubba med en klädsel borste och auto schampo. Skölj rent med vanligt vatten. Undvik att använda produkter som innehåller blekmedel, ammoniak, alkohol eller vinäger för att rengöra din suffletten.
Applicera en Protectant

Applicera en skyddande gång i månaden till suffletten för att skydda tyget från vind, väder och vind och annan exponering från utomhus. Det är bäst att tillämpa det skyddande efter tvättning toppen och när den är helt torr. Applicera skyddande med en mikrofiberduk. För sufflett konvertibler, köpa ett skyddsmedel som innehåller en fluorkolförening Resistance. Denna typ av produkt kommer att hjälpa till repelling fukt och smuts och kommer också att ge UV-skydd. Undvik att använda skyddsmedel som innehåller freon, klorfluorkarboner eller silikon. Vinylen konvertibler kräver inte fluorkolvätet Resistance. Suffletten protectants finns tillgängliga på de flesta bildelar butiker eller bilhandlare som säljer konvertibler.
Biltvätt

Tvätta suffletten i biltvätt, precis som du gör resten av bilen, in mellan djupare rengöringar. Detta kommer att hålla fläckar från toppen och ta bort smuts och skräp på en mer regelbunden basis. Undvik att ta bilen genom en biltvätt som använder fat borstar, eftersom dessa kan vara för hård mot både vinyl och tyg konvertibla tops.If mögel eller formulär mögel på din sufflett, använd ett rengöringsmedel speciellt avsedd för rengöring av antingen vinyl eller tyg suffletter . Spraya mögel fläck med vatten för att bryta upp så mycket du kan. Sedan skrubba fläcken med rengöringsmedel och en medellång bristled skurborste. Det kan kräva flera tvättar att helt ta bort mögel och mögel fläckar från suffletten. Rengöringsmedel som utformats speciellt för suffletter innehåller inte tvål eller rengöringsmedel. Leta efter en renare som är också en mögel och mögel avstötande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125431.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.